serwo z diesla do bezynki

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

memekk222
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

serwo z diesla do bezynki

Post autor: memekk222 » pn sty 19, 2009 18:36

panowie i panie mam pytanko.mam zamiar zmienic serwo . mie chodzi mi o wypowiedzi a po co zobacz szczeki z tylu a co tam czy cos bo wszystko jestn powymieniane. mam pytanie odnosnie jaka bedzie reakcia jesli wsadze wieksze serwo z jettki diesla do golfa na petrola. pompa pasuje wszelkie mocowania tez sprawdzalem dzis na szrocie. che poznac reakcie cy jesli nacisne pedal hamulca to czy czasem serwo nie zassa tyle powietrza ze udusie lub przydusi silnik , niechcial bym tez takiego rezultatu ze delikatne musnieci pedalu spowoduje zerwanie aswaltu :helm: :panna: czy moze robil ktos kiedys cos takiego. licze na kontretne podpowiedzi :pub:

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » pn sty 19, 2009 18:40

ja wkładałem do budy z benzyniakiem 1.6PN silnik TD i wszystko chodziło super na serwie z benzyny :)
więc na odwrót tez powinno być ok :)

memekk222
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: memekk222 » pn sty 19, 2009 18:44

ja tez kiedys wsadzalem klekota i serwo zostalo z bezynki i tez bylo oki ale czy na odwrut bedzie dobrze. z tego klekota serwo bylo dosc spore w poruwnaniu do mojego.wiec bedzie potrzebowalo wieksze podcisnienie . :crazy:

Awatar użytkownika
Lipek81
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: Lipek81 » wt sty 20, 2009 20:18

A mże własnei dlatego jest większe, bo pracuje na mniejszym podciśnieniu i chodzi o to, żeby była odpiowiednia siła?

- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.

memekk222
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: memekk222 » wt sty 20, 2009 23:51

to w takim rarie jesli bedzie mniejsze podcisnienie to i wieksze serwo to hamulec bedzie skuteczniejszy. ale czy nie bedzie takiej sprawy ze gdy wcisne pedał to zadusi sie silnik z tego wzgledu ze PN ma troche tego podcisnien aparat i gaznik. a ciekawe jak bedzie po zmianie z wysokascia pedału. :chytry:

Awatar użytkownika
Lipek81
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: Lipek81 » śr sty 21, 2009 00:05

Nie zadusi. Podciśnienie cały czas trzyma membranę - a nacisk nastepuje w ten sposób, że z jednej strony podawane jest ciśnienie atmosferyczne - większe od podciśnienia i to ono "pomaga" hamować - ono naciska na membranę.

- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.

memekk222
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: memekk222 » śr sty 21, 2009 19:34

mam serwo tym razem z 18 RP jest podobnej srednicy co w klekocie no ale to bezynka mysle ze jutro zmienie serwo i zdam relacie co z tego wyszło ale dalej chetnie przeczytam wasze opinie w tym kierunku :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”