ma problem z alarmem w golfie IV prosze o pomoc!!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

oizo13

ma problem z alarmem w golfie IV prosze o pomoc!!!

Post autor: oizo13 » czw gru 08, 2005 20:59

Witam, dopiero co zarejestrowalem sie na forum, dlatego sorki za potencjalne sprzecznosci z regulaminem

Mam nastepujacy problem-mam golfa IV 3drzwiowego, kupilem go zeszlej zimy i jezeli temperatura byla w okolicach 0 to czasami wlaczal mi sie alarm(fabryczny) tej zimy bylo podobnie, wiec dalem go na diagnoze, gdzie uslyszalem ze jeden z czujnikow alarmu w drzwiach (czujnik z zamkiem) jest zepsuty... Wiec zostawilem autko zaprzyjaznionemu mechanikowi, ktory aby sprawdzic ktore to dzrwi najpierw odlaczyl czujnik w prawych drzwiach, i zamknal auto-alarm sie wlaczal, potem w lewych podobnie i alarm dalej sie wlaczal, nastepie sprawdzil tylna klape i dalej to samo, i co gorsza teraz alarm wlacza sie przy kazdym zamykaniu samochodu, a nie jak kiedys czasami gdy temeratura byla w okolicy 0 C-myslalem ze jakas wilgoc sie zebrala w czujniku i jak zamarzalo to alarm glupial... ale teraz naprawde nie wiem co moze byc tego przyczyna... Moze zle zrobil ze te czujniki po prostu odlaczyl i tak to sprawdzal... prosze o wasze sugestie co moze byc tego przyczyna, moze to jednak te czujniki ale zle postapil....

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » pt gru 09, 2005 00:34

Jutro sprubóję się wywiedzieć

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”