Jestem nowym użytkownikiem forum i pragnę się ze wszystkimi przywitać no i liczę na miłą współpracę

a teraz do rzeczy:
Posiadam Golfa III 1.6 silnik AEE czyli już z tych najnowszych 75 km
Problem polega na tym, że silnik gubi obroty, w momencie gdy zaczyna łapać już odpowiednią temperaturę, gdy jest zimny jest wszystko ok, gdy pochodzi dłużej (i minie moment gubienia obrotów) również pracuje idealnie. Mowa o niskich obrotach, gdy wchodzi na 80 stopni gdy go zostawię na luzie to zaczynają spadać do 700 i zaczyna się ksztusić skacząc do 300 obrotów do 1100 aż do całkowitego zgaśnięcia...
znajomy mechanik zasugerował że mogą być zanieczyszczone przepustnice. Co do akumalatora to odpada bo mimo tuby i wzmacniacza nie ma problemu z ładowaniem bo za każdym razem idealnie odpala z pierwszego nawet nie trzeba go kręcić... po tym jak zgaśnie również odpala bezproblemowo.
kiedyś czytałem gdzieś że może to być wina cewki ale nie wiem.. raz słyszałem też że przy tego typu obiawach problem leżał w jakimś wypiętym kabelku no ale nic konkretnie na ten temat nie wiem
Wiecie może co jeszcze należałoby uwzględnić lub co w pierwszej kolejności sprawdzić bo nie chcę wydać kasy na darmowe wyszukiwanie problemu...
PS. silnik pracuje oczywiście na benzynie, nie zagazowany

pozdrawiam