cewka do wymiany?? zaklocenia [mk2]

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

cewka do wymiany?? zaklocenia [mk2]

Post autor: guti » czw gru 08, 2005 12:32

cb piszczy po przekreceniu kluczyka, podejrzewam ze zaklocenia sa od cewki i teraz moje pytanie czy sa jakies sposoby zeby to wyeliminowac?? jakies kondesatory zantyzakloceniowe?? to sie dzieje tylko jak kluczyk przekrece, od tego podejrzewam tez sa zaklocenia na wzmacniaczu i glosnikach o ktorych pisalem kiedys.dzieki za wszelka pomoc

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

golfir
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: golfir » czw gru 08, 2005 16:47

kup filtr antyzakloceniowy i bedzie git nie wiem dlaczego nie zamontowali ci tego od razu?

Deacon
Kalinowa Mad Driver
Kalinowa Mad Driver
Kontakt:

Post autor: Deacon » czw gru 08, 2005 17:05

guti, poczytaj ten watek http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=&N ... o=&fpart=1
jest tam schemat filterka takiego, ktory mozna wykonanc samemu. ja juz kupilem potrzebne elementy i kosztowalo mnie to 7zl. teraz filterek jest na etepie "sklecania do kupy". jak zamontuje go to moge dac znac czy dziala. mi radio zbiera zaklucenia z wycieraczek, spryskiwaczy, dmuchawy, ogrzewania tylniej szyby :) na allegro sa gotowe filterki ale kosztuyja od 20zl w gore wiec ja zrobie samemu :)

golfir, bo montowal sobie radio sam, z reszta jak kazdy. nawet jak montuja w zakladach to nie daja tego filterka. chyba, ze masz takie problemy to wtedy go zakladasz.

Klub Miłośników Fiata Pandy www.pandaclubpolska.pl

golfir
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: golfir » czw gru 08, 2005 17:09

akurat w mojej okolicy filtr to standard czy sa czy nie ma zaklocen a moze beda za jakis czas dlatego pytam nie wiem jak inni

barnej19

Post autor: barnej19 » czw gru 08, 2005 17:19

zobacz szczotki w alternatorze a najlepiej je wymień ja mam cb i tak samo miałem i wymieniłem szczotki i jest ok kumpel elektronik ktury zna się naty tak mi powiedziałi tak zrobiłem ale nie we wszystkich przypadkach tak jest jak masz przebicie na kablach terztak będzieszmiał szumy
!!!!!!!!! mam jedno pytankodo ciebie guti jak zwiększają się obroty silnika to te dzwięki tesz przyśpieszają???????????????

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » czw gru 08, 2005 17:46

kable mam nowe na mikolaja dostalem :) takie z metalowymi fajkami one zniwelowaly takie pierdzenia w radio, zostalo piszczenie po przekrecaniu kluczyka, kable nowe , siwce tez palec, kopułka.Bylem w sklepie i powiedzieli ze nie mam radia z fitrem zaklocen taki jak np ma Uniden 510. Ale zeby bylo smieszniej to jeszcze glosniki ktore sa podlaczone pod wzmacniacz tez wylapuja kluczyk jak tylko an zaplon przekrece , a jak odpale to juz dzwieki jak scigacz jak dodam gazu, szczotki na alternatorze tez wymienilem, pozostala teraz tylko cewka.Zwykle radio lapie czasem zaklocenia jak wlaczam kierunek, spryskiwacze.jakies propozycje??

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”