Zaciągnięty ręczny pod czas jazdy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zaciągnięty ręczny pod czas jazdy
Witajcie!
Dziś jadąc samochodem zapomniałem spuścić ręczny. Przejechałem na zaciągniętym ręcznym około 2 kilometry. Nie spojrzałem na panel na którym świeciła się czerwona dioda. Przy dojeżdżaniu do celu poczułem zapach spalenizny. Dopiero wtedy zrozumiałem jaki błąd popełniłem. Dziwię się jednak czemu jechałem bez żadnych przeszkód. Samochód nie buczał, silnik się nie grzał -wszystko było w porządku. Wiec mam do was pytanie: co się mogło zepsuć-spalić itd i jakie ewentualne koszty były by związane z naprawą tej usterki.
Proszę o wyczerpujące wypowiedzi. Pozdrawiam
Dziś jadąc samochodem zapomniałem spuścić ręczny. Przejechałem na zaciągniętym ręcznym około 2 kilometry. Nie spojrzałem na panel na którym świeciła się czerwona dioda. Przy dojeżdżaniu do celu poczułem zapach spalenizny. Dopiero wtedy zrozumiałem jaki błąd popełniłem. Dziwię się jednak czemu jechałem bez żadnych przeszkód. Samochód nie buczał, silnik się nie grzał -wszystko było w porządku. Wiec mam do was pytanie: co się mogło zepsuć-spalić itd i jakie ewentualne koszty były by związane z naprawą tej usterki.
Proszę o wyczerpujące wypowiedzi. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob sty 17, 2009 23:09 przez lucher, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Wystarczy podnosnik,klucz do kol i kilka innych kluczy w zaleznosci od rodzaju hamulcy.lucher pisze:sam sie nie bede paprał bo to w kanale by trzeba było robic.
Mechanik Cie skasuje,a byc moze nic sie nie stalo.
Byc moze wystarczy tylko delikatnie przytrzec klocki,badz szczeki papierem sciernym
zeby zetrzec szkliwo i jezdzic dalej.
To normalne przy zaciagnietym recznym,badz blokujacym sie zacisku.lucher pisze:Kurde troche sie peniam bo w samochodzie smierdziało spalenizną
AFN 165,5@380,8