Brzęczek od świateł + brak prądu w radiu za kluczykiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Brzęczek od świateł + brak prądu w radiu za kluczykiem
Witam wszystkich
Od dzisiaj rana mam problemik z moim Golfiakiem. Rano wsiadłem zapaliłem (po włożeniu kluczyka wydawało mi się że syrena od alarmu tak brzęczy z przerwami ale przestała) i zauważyłem że radio nie działa. Myślałem że bezpiecznik. Bezpieczniki ok. W radiu nie ma prądu tego który powinien być po włożeniu kluczyka, bo ten co jest na stałe to jest bo można płyte wyciągnąc itd.
I druga rzecz jaką zauważyłem to to że nawet jak włożę kluczyk do stacyjki i zapale światła przy otwartych drzwiach to brzęczy ten brzęczek:D a nie powinien;/ jak zamknę drzwi to jest ok.
Nie bardzo mnie swędzi kasa bo teraz miałem i przegląd i ubezpieczenie więc nie wysyłajcie mnie do elektryka:P Jak już bedzie taka konieczność bez wyjścia to pojade. Ale może spotkał sie ktoś z czymś takim.
Pozdro i z góry dzięki
Pytalem kolegi i mowil mi ze moze byc jakis bezpiecznik kolo stacyjki. Ja go nie znalazlem on mowil ze w fabi ma takie cos i wlasnie identycznie sie mu stalo. czy w MK3 jest jakis bezpiecznik przy stacyjce?
Od dzisiaj rana mam problemik z moim Golfiakiem. Rano wsiadłem zapaliłem (po włożeniu kluczyka wydawało mi się że syrena od alarmu tak brzęczy z przerwami ale przestała) i zauważyłem że radio nie działa. Myślałem że bezpiecznik. Bezpieczniki ok. W radiu nie ma prądu tego który powinien być po włożeniu kluczyka, bo ten co jest na stałe to jest bo można płyte wyciągnąc itd.
I druga rzecz jaką zauważyłem to to że nawet jak włożę kluczyk do stacyjki i zapale światła przy otwartych drzwiach to brzęczy ten brzęczek:D a nie powinien;/ jak zamknę drzwi to jest ok.
Nie bardzo mnie swędzi kasa bo teraz miałem i przegląd i ubezpieczenie więc nie wysyłajcie mnie do elektryka:P Jak już bedzie taka konieczność bez wyjścia to pojade. Ale może spotkał sie ktoś z czymś takim.
Pozdro i z góry dzięki
Pytalem kolegi i mowil mi ze moze byc jakis bezpiecznik kolo stacyjki. Ja go nie znalazlem on mowil ze w fabi ma takie cos i wlasnie identycznie sie mu stalo. czy w MK3 jest jakis bezpiecznik przy stacyjce?
Ostatnio zmieniony sob sty 17, 2009 16:55 przez _chris_, łącznie zmieniany 3 razy.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Nie ma takiego bezpiecznika. Prawdopodobnie masz kostkę stacyjki do wymiany. Zdejmij obudowę stacyjki i odepnij wtyczkę z przewodami od stacyjki. Zewrzyj w niej pin do którego dochodzi gruby czerwony z (jak dobrze pamiętam) czerwono-brązowym) - powinno pojawić się napiecie w kostce radia i radio powinno zachowywać się tak, jak po włożneiu kluczyka. Jeżeli tak będzie, to kostka stacyjki do wymiany.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Kostka stacyjki to to, co jest zamontowane w stacyjce, a dla tej drugiej części do której dochodzą kabelki celowo użyłem określenia wtyczka, żeby się nie mieszało. Czyli wtyczka z kabelkami jest wetknięta w kostkę stacyjki. Wyciągasz tę wtyczkę i zwierasz w nij odpowiednie piny.
- swapy silników;
- swapy silników;
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Otworek nie ma nic do rzeczy - on jest wiercony wtedy, jak masz wymieniany wkład stacyjki (czyli to, gdzie się wkłada kluczyk). Kostkę wymienia się bez wiercenia jakichkolwiek otworków.
- swapy silników;
- swapy silników;
moje pytanie o ta kostke glupie bylo:D zle sobie przeczytalem:) odnosnie otworka zgadza sie nie ma zadnego bo sama kostka na zewnatrz byla wymieniana wiem ze byl problem ze scignieciem przelacznikow wycieraczek/kierunkowskazów. w pon podjade gdzies dowiedziec sie o te kabelki ktore to na pewno trzeba zlaczyc zeby sprawdzic:) tylko nie wiem czy ta kostka ma w sobie cos co "rozpoznaje" ze jest wlozony kluczyk. czy przypadkiem to nie jest jakis mechanizm w samej stacyjce. zobaczymy w pon:)
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
- przecież napisałem gruby czerwony i czerwono-brązowy. Z resztą jakbyś nie podłacz6ył, to niczego nie uszkodzisz, w najgorszym wypadku zakrecisz rozrusznikiem - więc wrzuć luz na wszelki wypadek._chris_ pisze:w pon podjade gdzies dowiedziec sie o te kabelki ktore to na pewno trzeba zlaczyc zeby sprawdzic
- z wkładu stacyjki wychodzi taki bolec - jeżeli prezekręcasz kluczyk to i on się przekręca i przekręca tym samym nazwijmy to pokrętło w kostce stacyjki. Natomiast po włożeniu kluczyka bolec ten wysuwa się - naciskając na pokrętło kostki stacyjki - a ta zwiera odpowiednie styki._chris_ pisze:tylko nie wiem czy ta kostka ma w sobie cos co "rozpoznaje" ze jest wlozony kluczyk
- swapy silników;
- swapy silników;