puka w przednim zawieszeniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
puka w przednim zawieszeniu
Witam. w moim golfie coś puka w zawieszeniu (przód) jak przejezdżam przez tory lub jak jade po kostkach, lub dziurach, Co to może być?????????????
Ostatnio zmieniony czw sty 15, 2009 21:47 przez klaz1, łącznie zmieniany 1 raz.
Klaz1
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: puka w przednim zawieszeniu
Temat rzeka...Przyczyn może być kilka. Użyj szukajki lub sprecyzuj dokładniej owo stukanie.klaz1 pisze:Witam. w moim golfie coś puka w zawieszeniu (przód) jak przejezdżam przez tory lub jak jade po kostkach, lub dziurach, Co to może być?????????????
- daniel_dyla
- Mały gagatek
- Kontakt:
kolego tak jak napisal tomch, temat rzeka elementow jest duzo w zawieszenou ktore wplywaja na stuki, najlepszym sposobem to odwiedzic stacje kontroli pojazdow za 20 - 30 zeta sprawdza ci cale zawieszenie i po problemie, takie stuki moze wydawac łacznik stabilizatora (przynajmniej u mnie to stukalo) ale ...
[url]http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=81346[/url]
Gumy stabilizatora.... daj rok produkcji i oznaczenie silnika to podam Ci numery gumek Febi;
U mnie takie same objawy były.... Na "drobnych nierównościach"....
[ Dodano: 14 Sty 2009 19:19 ]
P.S. ja wymieniłem razem ze stabilizatorami (koszt wszystkiego 140 zł) i mam spokój na długi czas.....
P.S. ja wymieniłem razem ze stabilizatorami (koszt wszystkiego 140 zł) i mam spokój na długi czas.....
Life is Ride, Ride is Life!
<b>DIAGNOSTYKA VAG</b> -----POZNAŃ-----Kontakt przez PRIV.
<b>DIAGNOSTYKA VAG</b> -----POZNAŃ-----Kontakt przez PRIV.
Ja bym stawiał na koncowki drazka kierowniczego, lub sworznie wachacza.Ale jestem tego zdania co poprzednik stacja kontroli wszystk ci wyjasni....czyzaczek pisze:Gumy stabilizatora.... daj rok produkcji i oznaczenie silnika to podam Ci numery gumek Febi;
zawsze vznajdzie się ktoś kto ma jakieś problemyAdamm pisze:klaz1, a co ma zawieszenie do dzialu diesla??
[ Dodano: 15 Sty 2009 20:43 ]
Rok produkcji 2002 silnik ATDczyzaczek pisze:Gumy stabilizatora.... daj rok produkcji i oznaczenie silnika to podam Ci numery gumek Febi;
Klaz1
Panowie mi tak jak koledze coś stuka na nierównościach, i nie jest to wina końcówek kierowniczych ani sworzni wachacza, sprawdzone na stacji diagnostycznej, na szarpakach nic nie wyszło żadnych luzów a stuki słyszalne dochodzą gdzieś z przedniego zawiasu.
Czy to faktycznie mogą być te gumy od stabilizatora? Auto przywiozłem z niemiec i prawdę powiem że to od początku tak coś stuka
Czekam na info
Czy to faktycznie mogą być te gumy od stabilizatora? Auto przywiozłem z niemiec i prawdę powiem że to od początku tak coś stuka
Czekam na info
bora identyczne objawy na kostce brukowej
Potwierdzam to co mówili przedmówcy.Wymień gumy stabilizatora oba-sprawdź jaką masz grubość stabilizatora. Wymiana prosta zrobisz to sam bez najmniejszego problemu-wygodnie zdjąć przednie koło, unieść wahacz drugim podnośnikiem tak aby guma nie była napięta odkręcasz jedną śrubę i wymieniasz. Wymień po obu stronach.Koszt niewielki efekt-u mnie zaskakująco pozytywny.
sprawdzenie jednej osi zawieszenia to koszt 10 zł-zawsze możesz sprawdzić.
sprawdzenie jednej osi zawieszenia to koszt 10 zł-zawsze możesz sprawdzić.
Witam.
Panowie u mnie było to samo i dzisiaj na stacji diagnostycznej stwierdzono że to gumy stabilizatora. Diagnosta cos tam gadal o różnej średnicy w zalezności od rocznika i prośba być może banalana, ale czy może mi ktoś podać jednoznacznie kod czy też średnicę tych gumek żebym w sklepie sie w kanał nie wpuścił
VW GOLF IV 1,9TDI ALH prod. 07.2000
Pozdrawiam.
Panowie u mnie było to samo i dzisiaj na stacji diagnostycznej stwierdzono że to gumy stabilizatora. Diagnosta cos tam gadal o różnej średnicy w zalezności od rocznika i prośba być może banalana, ale czy może mi ktoś podać jednoznacznie kod czy też średnicę tych gumek żebym w sklepie sie w kanał nie wpuścił
VW GOLF IV 1,9TDI ALH prod. 07.2000
Pozdrawiam.