pomocy ! ukręcona śruba
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pomocy ! ukręcona śruba
witam, mam taki problem ,wymieniałem termostat w golfie II dieslu i za mocno dokręciłem srube i ja urwalem ,teraz siedzi w korpusie i nie wiem jak ja wykrecic ,prosze o porady!
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Mocno sie zapiekła?Nie pójdzie takim cieniutkim magnesem?Weż najpierw twardy cienki punktak.Naostrz go dobrze i przystawiając do śruby jak najdalej od środka popukuj leciutko młotkiem,trzymając punktak pod katem w kierunku odkręcania.moze drgnie i się odkręci.Jeżeli by troszke wystawała,o mozna spróbować cienka elektrodą przyspawać nakrętkę i delikatnie kluczem...A jak nie,to napunktuj idealnie w środku i dobrym wiertełkiem 2,5 mm nawierć otworek,potem 3,5,jak pójdzie wykrętakiem to dobrze, a jak nie 5 i gwintownik M6.Powodzenia!
Popieram tomekra
To są tak zwane wykrętaki. Podobne są do wiertła, ale mają odwrotny gwint.
Musisz napunktować zerwaną śrubę na środku i wywiercić otwór o średnicy odpowiedniej dla danego wykrętaka (jest na pudełku). Tylko uważaj z odkręcaniem żeby nie złamać tego wykrętaka, bo jak zostanie w śrubie to już nic nie zrobisz.
Jak nie pomoże, to zostaje rozwiercanie śruby lecz to precyzyjna robota. Jak uszkodzisz gwint, to zostanie tylko zestaw naprawczy do gwintów.
Powodzenia.
To są tak zwane wykrętaki. Podobne są do wiertła, ale mają odwrotny gwint.
Musisz napunktować zerwaną śrubę na środku i wywiercić otwór o średnicy odpowiedniej dla danego wykrętaka (jest na pudełku). Tylko uważaj z odkręcaniem żeby nie złamać tego wykrętaka, bo jak zostanie w śrubie to już nic nie zrobisz.
Jak nie pomoże, to zostaje rozwiercanie śruby lecz to precyzyjna robota. Jak uszkodzisz gwint, to zostanie tylko zestaw naprawczy do gwintów.
Powodzenia.
-
- Forum Master
- ben29
- Ma gadane
- Kontakt:
witam.
nie wiem czy to Ci pomoze, ale ostatnio urwalem srube w kole.
sposob na to jest taki ,ze nakladasz nakretke /o takiej srednicy jak sruba/ na urwana srube i przyspawaj najlepiej migomatem srube z nakretka, oczywiscie od srodka nakretki , i powinna sie wtedy wykrecic .
powodzenia
sposob na to jest taki ,ze nakladasz nakretke /o takiej srednicy jak sruba/ na urwana srube i przyspawaj najlepiej migomatem srube z nakretka, oczywiscie od srodka nakretki , i powinna sie wtedy wykrecic .
powodzenia
Kupię listwy boczne na tylne błotniki z napisem GT
wersja 3d.
wersja 3d.
Właśnie! Bardzo dobry sposób, parę razy sam się tak ratowałem. Powodzenia!ben29 pisze:witam.
powodzenia
ex BvLin3K