1.8T AGU Przerywa przy gwaltownym przyspieszaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
1.8T AGU Przerywa przy gwaltownym przyspieszaniu
Witam! Mam taki problem:
Przy przyspieszaniu w zakresie obrotów od 2500-4000 silnik "przerywa", Dzieje sie to szczegolnie na 3 i 4 biegu powyzej 80 km/h jak wciskam pedal gazu na maxa!! silknik rozpedzajac sie, przestaje przybierac na mocy na chwile, po czym znowu czuje ze przyspiesza, dopiero jak przejdzie ponad 3000 obrotow i na liczniku ze 120km/h to sie uspokaja! Nie wiem jaka jest tego przyczyna moze pompa nie podaje odpowiedniej dawki pawila??
Przy przyspieszaniu w zakresie obrotów od 2500-4000 silnik "przerywa", Dzieje sie to szczegolnie na 3 i 4 biegu powyzej 80 km/h jak wciskam pedal gazu na maxa!! silknik rozpedzajac sie, przestaje przybierac na mocy na chwile, po czym znowu czuje ze przyspiesza, dopiero jak przejdzie ponad 3000 obrotow i na liczniku ze 120km/h to sie uspokaja! Nie wiem jaka jest tego przyczyna moze pompa nie podaje odpowiedniej dawki pawila??
Ostatnio zmieniony pn sty 12, 2009 16:44 przez mati_skarland1, łącznie zmieniany 2 razy.
- Dyziu14021991
- Ma gadane
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Tomek- E-g
- Mały gagatek
- Kontakt:
takze stawiałbym na filtr paliwa, ale brałbym takze pod uwage przepływomierz....
kiedys jak miałem astre GSI ( dawne czasy - człowiek jeszcze nie wiedział co dobre czyli VW ) niby 150PS a szła równo ze 115ką... jak zdjąłem filtr paliwa to wylewała sie z niego wręcz smoła...po wymianie autko dostyało takiego kopa ze hoho no ale wracając do dolegliwosci twojego autka - przy zapchanym filtrze paliwa raczej miałem spadek mocy a nie przerywanie...
kiedys jak miałem astre GSI ( dawne czasy - człowiek jeszcze nie wiedział co dobre czyli VW ) niby 150PS a szła równo ze 115ką... jak zdjąłem filtr paliwa to wylewała sie z niego wręcz smoła...po wymianie autko dostyało takiego kopa ze hoho no ale wracając do dolegliwosci twojego autka - przy zapchanym filtrze paliwa raczej miałem spadek mocy a nie przerywanie...
BYŁO : corrado 2.9 VR6 - lupo 1.4 16V - mk3 2.8 VR6 - bora 1.9 TDI - mk4 GTI 1.8T
JEST : mk4 1.9 TDI ( ASZ )
JEST : mk4 1.9 TDI ( ASZ )
-
- Nowicjusz
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Jeżeli dopiero co kupiłeś auto to powinieneś powymieniać filtry, oleje...jeżeli nie masz jakoś udokumentowane że były ostatnio wymieniane...jeszcze rozrząd, to tak poza tematem.
Wymień filtry i zobacz czy jest poprawa. Na przerywanie silnika wpływ ma raczej tylko filtr paliwa...
Wymień filtry i zobacz czy jest poprawa. Na przerywanie silnika wpływ ma raczej tylko filtr paliwa...
ja tak jeszcze w żadnym aucie nie miałem, silnik zawsze przerywał przy mocniejszym wciśnięciu gazu.Tomek- E-g pisze:przy zapchanym filtrze paliwa raczej miałem spadek mocy a nie przerywanie...
-
- Nowicjusz