Jaka to czesc?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jaka to czesc?
Uszkodzony plastik sterowania pierwszefo biegu, plastikowy lacznik wybierania pierwszego biegu. Dodatkowo nie ma tez biegu wstecznego Jaka to ma nazwe w ogole i gdzie to mozna kupic?
Ostatnio zmieniony ndz sty 11, 2009 15:39 przez Ryniu, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
memekk222 pisze:to jest odpowuiedzialne za zmiane biegu chyba 1 i r do mk2 sa dwie długosci bo ostatnio kupowalem i sie pytalki jaka skrzynia 4 czxy 5 biegów
to odpowiada za zmianę wszystkich biegów
mam taki sam założony u siebie i jest to od 3ki ale działa w sumie oba cięgna mam od mk 3
do mk2 jest krótszy do skrzyni 5cio biegowej oczywiscie!
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tu nie liczy się od czego i do czego ,patrzymy na konstrukcję ,długość i mocowanie jeśli jest to samo to pal sześć co to za firma i numer . Jeżeli ten sam rozstaw to musi wyjść i po bólu tak dokupowałem do siebie i pasowało jak oryginał a brałem komplet do swojego mając stare na wzór - czyli zasada porównania.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
czyli jesli ktos zmienil na zle to ty na wzór kupujesz tez zle
Ja sie tymi mechanizmami swego czasu sporo zajmowalem dlatego podalem od czego jakie ciegno ma miec dlugosc. Dodam tez ze jak sie zalozy złe ciegno to mechanizm tez bedzie dzialac ale biegi będą blizej siebie albo dalej w zaleznosci ktore ciegno zalozymy.
To na zdjeciu wyglada mi na 60 mm czyli od mk3. tyle w tym temacie ode mnie , pzdr
Ja sie tymi mechanizmami swego czasu sporo zajmowalem dlatego podalem od czego jakie ciegno ma miec dlugosc. Dodam tez ze jak sie zalozy złe ciegno to mechanizm tez bedzie dzialac ale biegi będą blizej siebie albo dalej w zaleznosci ktore ciegno zalozymy.
To na zdjeciu wyglada mi na 60 mm czyli od mk3. tyle w tym temacie ode mnie , pzdr
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
NieViriss pisze:Ja mam nieco inny problem bo bardzo często zamiast 1 wchodzi mi wsteczny. Czy przyczyny tez szukac w tych cięgnach ?
przyczyny szukaj pod lewarkiem. Konkretnie sprawdz plastik pod osłoną lewarka, jesli to nie on to masz zniszczona kulke pod lewarkiem.
Ostatnio zmieniony pn sty 12, 2009 20:30 przez Maćkooo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ten plastyk nie ulega zużuciu, przyczyna jest oczywiscie taka jak mówisz tzn mocowanie lewarka wyrobone, lewarek opadł i nie trafia w tę blokadę. Kiedys też myslalem ze ona jest wyłamana ale potem kilkadziesiat przypadków na forum potwierdziło że to nie ta biała plastykowa płytka tylko mocowanie lewarka. To pozwala mi na 99,9 % powiedziec ze te płytka bedize OK a prolblem twi w lewarku (konkretnie w jego dolnym mocowaniu)Maćkooo pisze:Konkretnie sprawdz plastik pod osłoną lewarka