mk4 swiecaca sie kontrolka dzwi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
mk4 swiecaca sie kontrolka dzwi
witam panowie mial moze ktos podobny problem dzis gdy wyciagalem zakupy z bagaznika i potem wsiadlem z powrotem to swieci mi sie kontrolka ze sa otwarte dzwi ale klapa tylni jest dobrze domknienta i dzwi tak samo jaki moze byc tego przyczyna?????
Miałem w kombi ten sam problem. Wywaliłem 136 zł na nowy zamek (bo czyszczenie mikrostyka pomogło na 2 tygodnie), zamontowałem go i przeżyłem szok jak po dwóch dniach kontrolka znowu się zapaliła. Więc problem u mnie musi leżeć gdzie indziej niż mikrostyk, nie mam pojecia gdzie.
Ugasiłem tą kontrolkę na stałe odłączając calkowicie przewód od tej kontrolki od wkładki zamka. Niestety w ten sposób pozbawiłem się równiez oświetlenia bagaznika ale trudno. Wole nie mieć oświetlenia bagaznika niż ciągle ma mnie wkur... ta kontrolka zapalająca się kiedy chce i uruchamiająca alarm (w sylwestra wzbudzała mi alarm którego nie słyszałem bo mnie nie było i akumulator szlag trafił). 2 stycznia jeżdziłem za nowym akumulatorem co akurat po ostanich mrozach na dobre mi wyszło
Jesli jednak jestes zainteresowany zakupem nowego zamka (siedział w moim samochodzie 2 dni po czym wmontowałem spowrotem stary) w atrakcyjnej cenie to daj znać na priva lub na forum.
Pozdrawiam.
Ugasiłem tą kontrolkę na stałe odłączając calkowicie przewód od tej kontrolki od wkładki zamka. Niestety w ten sposób pozbawiłem się równiez oświetlenia bagaznika ale trudno. Wole nie mieć oświetlenia bagaznika niż ciągle ma mnie wkur... ta kontrolka zapalająca się kiedy chce i uruchamiająca alarm (w sylwestra wzbudzała mi alarm którego nie słyszałem bo mnie nie było i akumulator szlag trafił). 2 stycznia jeżdziłem za nowym akumulatorem co akurat po ostanich mrozach na dobre mi wyszło
Jesli jednak jestes zainteresowany zakupem nowego zamka (siedział w moim samochodzie 2 dni po czym wmontowałem spowrotem stary) w atrakcyjnej cenie to daj znać na priva lub na forum.
Pozdrawiam.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: mk4 swiecaca sie kontrolka dzwi
Sprawdz stan przewodów w przelotce gumowej pomiędzy klapą a resztą karoserii
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- FILIP_1988
- Ma gadane
jak wyciągniesz zamek to będziesz to widział, idą do niego dwa kabelki(chyba czerwony i niebieski)
tu jeszcze pomocny link z fotkami :
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... c&start=15
tu jeszcze pomocny link z fotkami :
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... c&start=15
Ostatnio zmieniony pt sty 09, 2009 17:18 przez FILIP_1988, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt: