PILNE! Zamarza skrzynia VW Golf 3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
PILNE! Zamarza skrzynia VW Golf 3
Witam.
Mam taki problem. Kupiłem Golfa 3 z 94 roku. Wszystko było ok. do momentu kiedy nie spadła temperatura poniżej 0.Wtedy przestały wchodzić biegi. Po odpaleniu silnika i chwili pochodzenia biegi stopniowo wszystkie się pojawiały. Została dokonana wymiana oleju gdyz podejrzewałem ta przyczynę. Niestety po wymianie temperatura jeszcze się obniżyła na zewnątrz do około -12 stopni i pomimo wymajany oleju biegi nadal niecąca wchodzić.
Jeden z mechaników powiedział mi ze w golfach wyprodukowanych miedzy 94-96 rok była to wada fabryczna skrzyni która objawiała się tym ze przy niskich temperaturach i pomimo dobrego oleju biegi nie wchodziły. Nie wiem czy to prawda ale jestem załamany – może ktoś też miał podobny problem skoro to wada, albo mechanik naopowiadali mi kitów!
Mam taki problem. Kupiłem Golfa 3 z 94 roku. Wszystko było ok. do momentu kiedy nie spadła temperatura poniżej 0.Wtedy przestały wchodzić biegi. Po odpaleniu silnika i chwili pochodzenia biegi stopniowo wszystkie się pojawiały. Została dokonana wymiana oleju gdyz podejrzewałem ta przyczynę. Niestety po wymianie temperatura jeszcze się obniżyła na zewnątrz do około -12 stopni i pomimo wymajany oleju biegi nadal niecąca wchodzić.
Jeden z mechaników powiedział mi ze w golfach wyprodukowanych miedzy 94-96 rok była to wada fabryczna skrzyni która objawiała się tym ze przy niskich temperaturach i pomimo dobrego oleju biegi nie wchodziły. Nie wiem czy to prawda ale jestem załamany – może ktoś też miał podobny problem skoro to wada, albo mechanik naopowiadali mi kitów!
to troszke dziwne że biegi wchodzą kiepsko jak jest zimno ewidentnie wskazywało by to na zły olej , powinien być GL 4 75 W 90 , a próbowałeś przepłukać skrzynie ? bo może miałeś poprzednio jakiś syf nie olej i zostały resztki które dalej blokują w czasie mrozu
[ Dodano: 08 Sty 2009 10:23 ]
a mechanika nie słuchaj , bo o czymś takim nie słyszałem , sam mam golfa z 96 i paru kumpli , nikt nie ma takich problemów , no chyba że ma hipol w skrzyni
[ Dodano: 08 Sty 2009 10:23 ]
a mechanika nie słuchaj , bo o czymś takim nie słyszałem , sam mam golfa z 96 i paru kumpli , nikt nie ma takich problemów , no chyba że ma hipol w skrzyni
- Lukasz_mk2
- Forum Master
Raczej wszystkie czynności zostały wykonane prawidłowo. Tez mi sie tak wydawało z tym mechanikiem, ale jak sie człowiek nie zna to może tylko dumać. A czy możliwe jest ze skrzynia jest nie rozjezdrzona po wymianie oleju-bo w sumie praktycznie po samej wymianie nigdzie ten samochód dalej nie jechał niz 2-3km a potem scisnoł wiekszy mróż.
Dzieki za wszystkie rady, bo jeszcze nie podziekowałem.
Dzieki za wszystkie rady, bo jeszcze nie podziekowałem.
ciekawa teoriacisza1979 pisze:w golfach wyprodukowanych miedzy 94-96 rok była to wada fabryczna skrzyni która objawiała się tym ze przy niskich temperaturach i pomimo dobrego oleju biegi nie wchodziły
tylko pogratulować takim mechanikom ale głupoty
Ostatnio zmieniony czw sty 08, 2009 11:47 przez Szosownik, łącznie zmieniany 1 raz.
Wlałeś mobil syntetyk ale dokładnie o jakich parametrach?
Jeśli wlałeś olej, auto odstało swoje na mrozie i po 2 kilometrach wywnioskowałeś że nadal kapota to raczej marny sposób żeby sprawdzić czy jest różnica.
Jeśli wlałeś olej, auto odstało swoje na mrozie i po 2 kilometrach wywnioskowałeś że nadal kapota to raczej marny sposób żeby sprawdzić czy jest różnica.
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.