bledy w klimatyzacji i problem z esp.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

jastrzab1973
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

bledy w klimatyzacji i problem z esp.

Post autor: jastrzab1973 » śr sty 07, 2009 20:07

Witam fanow marki volkswagen. posiadam vw sharan z roku 2001 z silnikiem atm 2.0 w wersji high line . mam problem z klimatyzacja---a mianowicie po przekreceniu kluczyka migaja mi wskazania na panelu. podpialem vaga(posiadam swoje urzadzonko)i wyskoczyly 2 bledy:
1- 01186-"silownik rozdzialu powietrza tylny v 136"
2- 01187-"silownik przeslony temperatury tylny v 137"
nie wiem gdzie one sie znajduja , zeby to wymienic.
w silniku wyskoczyl blad
17978- modul zablokowany
16518 sonda lambda---brak zmian napiecia
16525 sonda lambda podgrzewacz.
ostatni blad -----01135-skrzynka bezpiecznikow. dodam ze kilka dni temu wymienialem akumulator na nowy i moze kilka bledow jest z tego powodu. wymienilem kilka miesiecy temu sonde lambda ta przy katalizatorze poniewaz kable byly pourywane i obawiam sie ze teraz druga zastrajkowala. ostatnie moje pytanie do panow znawcow tej marki--nigdy mi sie nie zapala kontrolka od ESP przy uruchamianiu silnika a podobno jest to na wyposazeniu. raz tylko sie zapalila przy wlaczaniu silnika----jak wymienialem akumulator---czyli po odpieciu zasilania. i teraz nie wiem czy mam cos uszkodzone w tym systemie czy ten typ tak ma. na sniegu auto przy gwaltownym ruszaniu traci przyczepnosc z podlozem i przy gwaltownym skrecie na placu manewrowym auto wpada w poslizgi. kontrolka esp nie miga, dodam ze abs sprawuje sie ok. prosze o porade panowie---jestem zachwycony tym autem i jego wlasciwosciami i takie usterki to nic. przyjemnosc z jazdy jest ogromna.pozdrawiam forumowiczow i prosze o pomoc. adam Obrazek

greg

Post autor: greg » śr sty 07, 2009 21:54

jastrzab1973 pisze:nie wiem gdzie one sie znajduja , zeby to wymienic.
Obrazek
skasuj błędy i zobacz czy się ponownie pojawią

jastrzab1973
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: jastrzab1973 » pt sty 09, 2009 17:59

Niestety bledy sie powtarzaja. teraz juz przynajmniej wiem gdzie znajduje sie problem. nie pozostaje mi nic innego jak zamowic te czesci i je wymienic---ale pozostaje jeszcze problem esp---ciekawe czy ktos mial podobny problem i czy mozna to sprawdzic i naprawic. pozdrawiam. adam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”