Ręczny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ręczny
chcialem sie dowiedziec jak samemu podciagnac reczny bo mam ale slaby.slyszalem ze jest w IV jakis system ktory sam sobie go podciąga ale u mnie najwyrazniej nie dziala wiec chcialem mu pomoc .dodam ze klocki sa jeszcze ok.jakies sugestie?poradze sobie sam??
U mnie tez reczny niby jest, naciągnięta linka, klocki zmieniane rok temu i niby trzyma ale na bardzo stromym podjeździe nie daje rady. Na suchym asfalcie nie zablokuje kół a np w takim polo z bębnami z tylu na 3 ząbku blokuje kola w każdych warunkach. Od czego to zależy i da sie jakoś wzmocnić ręczny?
mam u siebie ten sam problem, podciagniety prawie na max a i tak nie trzyma
radze wymienic linki recznego bo moga byc juz rozciagniete... nie duzy koszt tego zabiegu
jezeli nie pomoze to moga byc zapieczone zaciski ale to powinno byc odczuwalne, samochod by ciezko sie poruszal po popchnieciu na luzie lub z malej gorki... jak zapieczone to juz wiekszy koszt
radze wymienic linki recznego bo moga byc juz rozciagniete... nie duzy koszt tego zabiegu
jezeli nie pomoze to moga byc zapieczone zaciski ale to powinno byc odczuwalne, samochod by ciezko sie poruszal po popchnieciu na luzie lub z malej gorki... jak zapieczone to juz wiekszy koszt
Bębny w tym wypadku mają lepszą skuteczność.GoF pisze:Na suchym asfalcie nie zablokuje kół a np w takim polo z bębnami z tylu na 3 ząbku blokuje kola w każdych warunkach. Od czego to zależy i da sie jakoś wzmocnić ręczny?
Z tarczami mechanior mi tłumaczył, że cudów się nie osiągnie. To jest układ czysto mechaniczny bez wspomagania i rewelacji w hamowaniu nie będzie. W sumie jestem w stanie w to uwierzyć bo ma to sens. To tak jakby hamować pedałem bez włączonego silnika (wspomagania) - też bida.
Mam ten sam problem - blokują mi się tylko na śniegu.