Podgrzewanie fotela
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Podgrzewanie fotela
Moje pytanie dotyczy tego jak sprwdzic pryzczynę nie podgrzewania jednego fotela Drugi dziala bez zarzutu Bezpieczniki i wlączniki sa ok . Domniemam ze moze chodzic tu o mate grzewcza fotela ale jak sie do niej dostac zeby ja sprawdzi moze macie jaie fotki ktore by wyjasnily z gory dzieki
Ostatnio zmieniony pt mar 13, 2009 23:14 przez daroVW, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: [mk4] podgzrewanie fotela
Choć pewności nie mam to podejrzewam, że trzeba spr złączki zasilania przy samym fotelu.daroVW pisze:Moje pytanie dotyczy tego jak sprwdzic pryzczynę nie podgrzewania jednego fotela Drugi dziala bez zarzutu Bezpieczniki i wlączniki sa ok . Domniemam ze moze chodzic tu o mate grzewcza fotela ale jak sie do niej dostac zeby ja sprawdzi moze macie jaie fotki ktore by wyjasnily z gory dzieki
Rozłącz i spr czy na stykach masz napięcie. Jesli U jest to uszkodzona jest mata.
[ Dodano: 22 Gru 2008 10:28 ]
Jeśli na złączce brak napięcia to trzeba poszukać przekażnika (przekaźnikow), (pewnie ktoś wtajemniczony pomoże ustalić gdzie jest), i trzeba sprawdzić jego sterowanie i przejście napięcia roboczego.
Wiesz, nie wiem gdzie szukać wtyczek ani przekaźników ale dodam coś od siebie...
Jak masz poduszki w fotelach, to kiepskim pomysłem jest odpinanie wtyczek i sprawdzanie, który pin jest od czego "W CIEMNO"....
Lepiej znajdź schemat instalacji i wtedy się pobaw....
Pozdro....
Jak masz poduszki w fotelach, to kiepskim pomysłem jest odpinanie wtyczek i sprawdzanie, który pin jest od czego "W CIEMNO"....
Lepiej znajdź schemat instalacji i wtedy się pobaw....
Pozdro....
Life is Ride, Ride is Life!
<b>DIAGNOSTYKA VAG</b> -----POZNAŃ-----Kontakt przez PRIV.
Napięcie pewnie dochodzi,żeby dobrać się do maty musisz wyjąć fotel.Jak zaczniesz ściągać tapicerkę z siedziska to zobaczysz matę,dobrze pooglądaj tapicerkę i matę to może tak jak ja znajdziesz przerwany drucik,może być delikatnie opalone w tym miejscu.Ja połączyłem go jednym elementem z listwy zaciskowe(oczywiście o lutowaniu nie ma mowy) i hula już 2 lata.
TDI TO KRÓL SILNIKÓW
Ogrzewanie foteli składa się z dwóch mat grzewczych:
1 w siedzisku
2 w oparciu
1 w siedzisku
2 w oparciu
Ostatnio zmieniony śr sty 07, 2009 12:39 przez czyzaczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Jescze sie do do tego nie zabieralem bo czekam na lepsza pogode zebym fotel wycignal na zewnatrz i rozbroil go na czynniki pierwsze ale na poczatek posprawdzaj czy pod fotelem masz wszytkie wtyczki dobrze powtykane a jesli tak to trza fotel rozebrac i sprawdzic mate
Ale jak tylko sie z tym uporam to porobie fotki i wrzuce na forum tylko niewiem kiedy
Ale jak tylko sie z tym uporam to porobie fotki i wrzuce na forum tylko niewiem kiedy
Ostatnio zmieniony czw sty 22, 2009 09:34 przez daroVW, łącznie zmieniany 1 raz.
kup sobie w sklepie elektrycznym najmniejszą listwę do łączenia przewodów...... wydłub sobie jeden elemencik z plastiku, lub opal jak wolisz i tym właśnie się łączy elementy na macie ( jak najmniejsze, zeby cię w du... nie kuło )