Postojówki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Postojówki
Można jeździć z niebieskimi postojówkami czy nie ?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=42329
- Dragon
- Forum Master
- Kontakt:
Nie można, z przodu auta niestety tylko kolor biały, żółty tudzież pomarańczowy. U mnie postoje na ledach mają niby ksenon i do tej poru nie ma bólu.
Wyślij głupka po flaszkę, to przyniesie jedną...
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
tomtat pisze:A przecież dioda daje bardziej białe światło niż żarówka :/
biale jest pojeciem względnym, a do jego okreslenia uzywa sie temperatury barwowej - w wyniku tego dioda daje niebieskie światło w porównaniu do zwykłej zarówki . Jesli masz w monitoerze mozliwosc zmiany temperatury bieli to ustaw sobie np 5000K, a potem przełacz na 9300K i zobacz róznice.
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax ma rację, dlatego niektórzy piszą na allegro: "biała postojówka - efekt ksenonu"
Ja w poprzednim aucie miałem założone niebieskie postojówki, w sumie po zapaleniu w kloszu wyglądały jak zielone - całe szczęście, że nikt się mnie nie czepiał, ale to było ponad dwa lata temu... To samo się tyczy nakładek niebieskich/fioletowych na żarówke H4/H7 - na początku nikt nic się nie czepiał później juz nie było tak kolorowo...
Ja w poprzednim aucie miałem założone niebieskie postojówki, w sumie po zapaleniu w kloszu wyglądały jak zielone - całe szczęście, że nikt się mnie nie czepiał, ale to było ponad dwa lata temu... To samo się tyczy nakładek niebieskich/fioletowych na żarówke H4/H7 - na początku nikt nic się nie czepiał później juz nie było tak kolorowo...
FORD
Fix Or Repair Daily
Fix Or Repair Daily
no tak wszystko sie zgadza ale czy zwykla zarowka daje biale swiatlo?bo przepisy chyba nie okreslaja skali barwy zarowki jaka powinna byc zamontowana a jak dla mnie to dioda daje biale swiatlo a nie zarowka, to tak jak swietlowki wszystkie sa biale ale sa dzienne , cieplo biale itd ale to i tak zawsze ostatnie zdanie nalezy do tych w bialych(i tu nie ma watpliwosci)czapkachCorvax pisze:tomtat pisze:A przecież dioda daje bardziej białe światło niż żarówka :/
biale jest pojeciem względnym, a do jego okreslenia uzywa sie temperatury barwowej - w wyniku tego dioda daje niebieskie światło w porównaniu do zwykłej zarówki . Jesli masz w monitoerze mozliwosc zmiany temperatury bieli to ustaw sobie np 5000K, a potem przełacz na 9300K i zobacz róznice.
Jak dla mnie to na postojówkach się nie jeździ, a tak do rzeczy to widocznie zależy od interpretacji kontrolera (np. policjanta), trzeba zajrzeć do kodeksu i zobaczyć konkretnie jak jest napisane (bo każdy mówi, że białe, ale osobiście nie widziałem konkretnego przepisu), ewentualnie wozić ten kodeks i pokazać komuś komu się nie podoba jaki kolor jest dozwolony.
[you] dobrze że jeździsz vw
krzysio, to zalezy bo np swiatla w GT/GTI są podwójne i pali sie postojówka i mijania. Na majóvwce kupiłem sobie białe diody, wstawiłem i wracając do domu, a było juz ciemno byłem mocno zdziwiony że na Katowickiej wszyscy zjeżdzali mi z prawego pasa bez gadania do momentu jak zjechałem na stacje benzynową i zobaczyłem jak auto wygląda z przodu. Całe szczęście że nie było policji po drodzę
Pozdor