Piszcząca dmuchawa..
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Piszcząca dmuchawa..
Witam.
Mam problem z dmuchawą nawiewu.
Problem występuje głównie jesienią i zimą. Przeważnie na zakręcie przy włączonej dmuchawie zaczyna piszczeć i jakby wibrować(charczeć?). Rozbierałem 3 razy dmuchawę ściągając ten plastikowy koszyk który napędza powietrze i smarowałem z obu stron. Olejem do maszyn, WD 40, a na końcu smarem. Po żadnym z tych specifików problem nie ustał na dłużej niż 2 dni. Stąd moje pytanie może dmuchawa już ma luzy i nic nie można zrobić? A może ktoś miałtaki przypadek (myślęże dość częsty) i sobie z tym poradził?
Koszt używanej dmuchawy to około 50 zł z gwarancją na ile? miesiąc?
Bardzo proszę o pomoc bo przy mrozach nawiew bardzo jest potrzebny
Mam problem z dmuchawą nawiewu.
Problem występuje głównie jesienią i zimą. Przeważnie na zakręcie przy włączonej dmuchawie zaczyna piszczeć i jakby wibrować(charczeć?). Rozbierałem 3 razy dmuchawę ściągając ten plastikowy koszyk który napędza powietrze i smarowałem z obu stron. Olejem do maszyn, WD 40, a na końcu smarem. Po żadnym z tych specifików problem nie ustał na dłużej niż 2 dni. Stąd moje pytanie może dmuchawa już ma luzy i nic nie można zrobić? A może ktoś miałtaki przypadek (myślęże dość częsty) i sobie z tym poradził?
Koszt używanej dmuchawy to około 50 zł z gwarancją na ile? miesiąc?
Bardzo proszę o pomoc bo przy mrozach nawiew bardzo jest potrzebny
Skończone łożysko. A czy da się je wymienić? pewnie tak ale ja tego nie robiłem nigdy więc Ci nie pomogę.
Poczytaj tutaj może coś Ci sie przyda.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
Poczytaj tutaj może coś Ci sie przyda.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=158822&start=0]Mój były golf[/url]
ja co prawda walczylem z dmuchawa w mk3 ale zawsze dmuchawa
rozebralem nasmarowalem zlozylem - cisza - na 3tygodnie
wiec znow to samo i znow cisza na krotki czas w koncu sie zaczela blokowac
zmienilem na oryginalna uzywana i teraz juz chodzi prawie rok bez najmniejszych problemow
jak bedziesz szukal dmuchawy zobacz czy w czasie obrotu nie stawia oporow i kreci sie swobodnie
powodzenia
rozebralem nasmarowalem zlozylem - cisza - na 3tygodnie
wiec znow to samo i znow cisza na krotki czas w koncu sie zaczela blokowac
zmienilem na oryginalna uzywana i teraz juz chodzi prawie rok bez najmniejszych problemow
jak bedziesz szukal dmuchawy zobacz czy w czasie obrotu nie stawia oporow i kreci sie swobodnie
powodzenia
Re: Piszcząca dmuchawa..
a co za problem złapac za ośkę i sprawdzic luzy.Bakamura pisze:Witam.
moje pytanie może dmuchawa już ma luzy i nic nie można zrobić?
To powalcze, jak rozbiore i sie do niego dostane oczywiścieGangst3R pisze:Skończone łożysko.
Zbyt dosłownie odebrałeś moje pytanie te luzy.. ale dziękiedzio pisze:a co za problem złapac za ośkę i sprawdzic luzy.
kedzior, tylko że dmuchawy do mk2 są starsze i znam osobisty przypadek zakupu 2 dmuchaw które obie padły w okresie około 6 miesięcy..
No nic, powalczę
Przemek,
edzio, niema luzu, źle sformułowałem pytanie. chodziło mi bardziej o "Stąd moje pytanie może dmuchawa już ma taką dolegliwość, że nic nie można jużzrobić?"
mimo to dziękuję za odzewBakamura pisze: Rozbierałem 3 razy dmuchawę ściągając ten plastikowy koszyk który napędza powietrze i smarowałem z obu stron. Olejem do maszyn, WD 40, a na końcu smarem. Po żadnym z tych specifików problem nie ustał na dłużej niż 2 dni.
edzio, niema luzu, źle sformułowałem pytanie. chodziło mi bardziej o "Stąd moje pytanie może dmuchawa już ma taką dolegliwość, że nic nie można jużzrobić?"