światła stop

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

twromek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: twromek » wt mar 18, 2008 22:47

jak dobrze pamietam to jest gdzies w pompie

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » wt mar 18, 2008 23:51

Jest wkręcony w króciec pompy. Zazwyczaj w MK1 są dwa czujniki, bo fabryce nie chciało się zaślepki robić na jeden króciec. A ty pewnie masz zaśniedziałe styki. :bajer:

tompaj123
Nowicjusz
Nowicjusz

światła stopu

Post autor: tompaj123 » pn sty 05, 2009 20:55

[Golf IV/2003]
witam, mam podobny problem, tzn od jakiegoś czasu samoistnie włączają mi się światła stopu, co oczywiście prowadzi do rozładowania akumulatora itd, szczególnie nasila się to podczas mrozów i nie ma znaczenia czy samochód jest w ruchu czy wyłączony - na parkingu. jestem umówiony na wymianę czujnika świateł stopu, a do tego czasu wyjmuję na noc bezpiecznik od stopów. Ostatnio zaczęły dodatkowo zapalać się i gasnąć kontrolki EPC i oleju. czy może to mieć związek z uszkodzonym czujnikiem stopów? Dodam, że olej sprawdzałem i jest ok a kontrolka EPC po trzecim, czwartym odpaleniu gaśnie. Komputer był sprawdzany tydzień temu i jest ok. dzięki za pomoc

12.01.09
wymieniłem czujnik stopów i wszystko (światła i kontrolki) wróciło do normy
Ostatnio zmieniony pn sty 12, 2009 10:02 przez tompaj123, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”