Gdzie szukać wtyku do kompa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- daaroo
- Forum Master
- Kontakt:
gtluczek pisze:Ja nadal mam problem z czytaniem kodów błyskowych. Podłączam sie koło cewki do żółtej kostki z biało-czerwonym kabelkiem. Zrobilem sobie juz drugi tester wg. schematu jakiegos węgra z dodatkową diodą 1N4148 ale nadal podlączając do minusa swieci mi dioda ciągłym światłem .... i co to moze znaczyc moze ktoś pomoże - pali jak smok ok 16-18 l gazu Sad
juz pisalem gdzies na forum bo mialem ten sam problem, robilem tester wedlug dwoch schematow, jeden chyba z forum a drugi z neta i za kazdym razem dioda mi sie swiecila. Wziolem zwykly srubokret do sprawdzania napiecia w kontakcie do tego kawalek kabelka i zaczelo migac.
Panowie mam pytanie A czy przy mkII 1.3 NZ mozna sprawdzic usterke za pomoca kodów migowych? Gasni mi jak jest zimny i jak chwile nie przytrzymam obrotów po odpaleniu to gasnie Pozniej jest OK No i mechanik mowi ze bedzie u niego elektryk to by mi VAGiem sprawdzil alko kodami błyskowymi Ale wydaje mi sie ze u mnie sie nie da Co wy na to??
Piotrek
- Paweł Marek
- V.I.P.
ale co ci z tego, do sierpnia 89 masz tylko złącze do kodów, po sierpniu jest złącze 2 pinowe. Całkowicie inny komputer.MK2_waw pisze:bo by się cholera przydał ;D
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.