Problem z elektryką vw golf 2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
zyga022378
- Nowicjusz

Problem z elektryką vw golf 2
Witam jestem tu nowy i niebardzo wiem jak się tu poruszać.Mój problem tkwi w instalacji a mianowicie,Przełożyłem silnik desla do karoseri po benzynie i teraz nie wiem jak podłączyć świece żarowe.Kolejny problem mam ze światłami.Niewiem jaki przekaźnik odpowiada za swiatła kiedy włącze je włącznikiem pozycje są ale brak jest światełmijania i drogowych.Proszę o jakieś konkretne podpowiedzi lub jakiś mądry schemat jak to naprawić.Dziękuję i pozdrawiam
-
bugalon
- V.I.P.

- Kontakt:
Re: Problem z elektryką vw golf 2
Świece żarowe to nie tylko podanie plusa. Za to odpowiada ukladzik spięty z czujnikiem temperatury. Do tego dochodzi bezpiecznik termiczny (taki cos jak drut oporowy). Bez kompletu gratow ciezki temat będzie.zyga022378 pisze:Witam jestem tu nowy i niebardzo wiem jak się tu poruszać.Mój problem tkwi w instalacji a mianowicie,Przełożyłem silnik desla do karoseri po benzynie i teraz nie wiem jak podłączyć świece żarowe.Kolejny problem mam ze światłami.Niewiem jaki przekaźnik odpowiada za swiatła kiedy włącze je włącznikiem pozycje są ale brak jest światełmijania i drogowych.Proszę o jakieś konkretne podpowiedzi lub jakiś mądry schemat jak to naprawić.Dziękuję i pozdrawiam
Zawsze mozesz to zrobić na krótko. Podajesz po prostu plusa na swiece przez zwykly przekaznik jakims przyciskiem i będzie banglac (w czasie wcisniecia przycisku swiece beda grzac).
Golf mk2 nie ma świateł na przekaźnikach. Za prawidłowy rozkład napięć odpowiada włącznik świateł (pozycja, krótkie). Do tego dochodzi jeszcze + po przekreceniu stacyjki (wchodzi na ten przełącznik i nie pozwala zaswiecic swiateł krótkich gdy kluczyk nie jest przekręcony w pozycję "włącz"). Dodatkowo przełącznik przy kierownicy (do świateł drogowych). Tłumaczenie jak to jest wszystko podłączone nie ma za bardzo sensu. Schematy można zassać tutaj:
http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=page09_g2
Pamiętaj ze byly roznice między instalacjami w golfach mk2. Instalacja zmieniała sie w roku 89
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
-
zyga022378
- Nowicjusz