Zakupiłem taki termistor 4,7k Ohma i oszukuje aż o 12 stopni.koz3r pisze:niewiem jak u was ale u mnie jest to 4,7k Ohma bo doswiadczalnie dobieralem i jest o takiej charaktrystyce do kupienia , wiec nie ma problemu
MFA wyświetla nieprawdziwą temp. zewnętrzną powietrza.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
No widocznie bedziesz mial tak jak pisali koledzy - pewnie 1k Ohm , najlepiej jakims potencjometrem albo rezystorami doswiatczalnie sprawdzickrzaś pisze:Zakupiłem taki termistor 4,7k Ohma i oszukuje aż o 12 stopni.koz3r pisze:niewiem jak u was ale u mnie jest to 4,7k Ohma bo doswiadczalnie dobieralem i jest o takiej charaktrystyce do kupienia , wiec nie ma problemu
WITAM CZY MOZE KTOS MI WYSLAC FOTE CZUJNIKA TEMPERATURY ZEWNETRZNEJ I JEGO WEJSCIE oraz podłaczenie W GOLF 4. O tuz moj problem jest taki ze nie ma czujnika a pokazuje temperaturę do tego niewlasciwą i nie moge korzystac z klimatyzacji. dzisiaj kupilem czujnik w salonie powiedzieli ze do mojego modelu auta idzie 1J0919379 ale on nie pasuje do kostki i kupilem 357919399A ktory pasuje ale pokazuje niewlasciwa temperature ujemną gdze dzisaj byla dodatnia temperatura. czy moze ktos mi pomóc????
MARKRYN