sprezyny tyl
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
sprezyny tyl
mam pytanie co do tylnego zawieszenia w moim golfie a mianowicie tyl mi siedzi troche,tzn jak z tylu usiada trzy osoby to bardzo siada,nie obciera nic ale jade praktycznie na odbojach...noi chcial bym zalozyc jakies sprezyny,zeby tyl nie byl za miekki i nie za twardy
teraz zalozylem takie gumowe podkladki o grubosci ok 2,5 cm pod sprezyna na dolnym gniezdzie ale jest teraz tak ja by za twardy...
i jeszcze jedno kupilem nie dawno mojego golfa 1989r;1,3 na wtrysku trzy drzwiowy i mam tam z tylu i na bokach emblemety GTI i nie wiem czy jest to oznaczenie typu zawieszenia czy typu silnika...jesli silnika to napewno to jest glupota bo GTI to byly chyba 1,8 16V
za wszystkie inf z gory dziekuje
pozdrawiam
teraz zalozylem takie gumowe podkladki o grubosci ok 2,5 cm pod sprezyna na dolnym gniezdzie ale jest teraz tak ja by za twardy...
i jeszcze jedno kupilem nie dawno mojego golfa 1989r;1,3 na wtrysku trzy drzwiowy i mam tam z tylu i na bokach emblemety GTI i nie wiem czy jest to oznaczenie typu zawieszenia czy typu silnika...jesli silnika to napewno to jest glupota bo GTI to byly chyba 1,8 16V
za wszystkie inf z gory dziekuje
pozdrawiam
- Paweł Marek
- V.I.P.
Sprężyny kup standardowe, amorki też jeśli trzeba i będziesz zadowolony. A znaczki GTI albo poprzedni własciciel założył dla zabawy, albo auto jest składakiem i buda faktycznie pochodzi od GTI
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- ...OSA...
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wszystko fajnie ale pokaz moze jakies foto zaladowanego golfa bo ja mam 1.3 i jak jedzie 5 osob to tez niezle siedzi i moze to normalne a tobie sie wydaje ze nie. a co do innych sprezy to niestety ja tego nie polecam bo golfy maja jezdzic na swoich czesciach a nie na czesciach pasatow poniewaz na oryginalnych czesciach byl budowany i sie sprawdzil pozdrawiam
PS. spojz na tylne sprezynki i napisz mi jakie masz na sprezyna kolorowe kropki o ile masz, bo one tez oznaczaja twardosc.
PS. spojz na tylne sprezynki i napisz mi jakie masz na sprezyna kolorowe kropki o ile masz, bo one tez oznaczaja twardosc.