na wolnych obrotach nierowna praca silniora
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
na wolnych obrotach nierowna praca silniora
na wolnych obrotach pracuje normalnie, pozniej chwile nierowno i znowu normalnie...
jak pracuje nierowno jak dodam gazu do norma, spadaja obroty - norma i po chwili znow nie rowno i znowu norma. namieszalem ale chce to dobrze opisac.
jak pracuje nierowno jak dodam gazu do norma, spadaja obroty - norma i po chwili znow nie rowno i znowu norma. namieszalem ale chce to dobrze opisac.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nierowne obroty
najpierw zobacz swiece i przewody;raczej przewody.Na poczatek posmaruj je denaturatem(wyciaga wilgoc)
wymieniac samochod albo silnik tylko z powodu nie rownej pracy? troche przesadzone, nie wiem czy masz diesla czy benzyne bo oznaczenie silnika nic mi nie mowi, ale jak kolega wspominal o swiecach i przewodach to benzyna, wiec nierownej pracy silnika moze byc duzo, stare przewody WN swiece, filtr powietrza filtr paliwa to sa podstawowe sprawy, dalej uszkodzona sonda lambda gdzies moze do masy dobija, masz gaz? zacznij od tych podstawowych spraw jesli to nic nie da to bedzie sie dalej myslec
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
U kumpla było podobnie w audi 1,9TDi. Jak się okazało przewód paliwowy był lekko przytarty i na wolnych silnik chodził ok, a przy większych obrotach łykał trochę powietrza. Aby to sprawdzić zalałem filtr paliwa i przez jakies 2 min było ok, później to samo, więc chyba poleciał Ci przewód paliwowy. Pozdro