Jaki dobrać akumulator???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki dobrać akumulator???
Witam, chcę kupić akumulator lecz nie wiem jaki. W necie wyczytałem że do mk1 ma mieć 36Ah a w książce obsługi że 62Ah. Ja w aucie (padnięty) posiadam 45Ah 360A. No i zgłupłem. Ja się na tym kąpletnie nie znam i bez pomocy kupię albo za mały albo taki którego alternator mi będzie niedoładowywał. Dzięki za pomoc
Model i typ auta ma niewielkie znaczenie. Ważny jest silnik.Większy potrzebuje większego aku, podobnie diesel. Do Twojego silnika to 45-50Ah, a prąd rozruchowy im większy tym lepiej. Np. Centra Plus 50Ah, powinno być dobrze.45Ah też.
35Ah to nyły zakładane do malucha. Fso-125 z silnikiem 1.5 miały aku 45. Ja zakładałem 50Ah i było bardzo dobrze. Za duży aku (pojemność) może być niedoładowywany zwłasza jak jeździsz na krótkich odcinkach.
Taka 45 z prądem rozruchowym 360A powinna wystarczyć
35Ah to nyły zakładane do malucha. Fso-125 z silnikiem 1.5 miały aku 45. Ja zakładałem 50Ah i było bardzo dobrze. Za duży aku (pojemność) może być niedoładowywany zwłasza jak jeździsz na krótkich odcinkach.
Taka 45 z prądem rozruchowym 360A powinna wystarczyć
62Ah to bedzie dobry ale raczej do diesla, a ty masz benzynkę więc dla ciebie bedzie w sam raz taki z przedziału 45-55Ah , ja osobiście polecam ci Centrę Plus 50Ah, 420A, 2 lata gwarancji i cena około 180zł, miałem juz dwie Centry wczesniej i jedna mi przezyła 7 lat a druga prawie 6lat, niezły wynik co?
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
- Dragon
- Forum Master
- Kontakt:
I do muzyczki dobryTUTENHAMON pisze:A ja ci polecam 50AH bosch silver jest to zajebisty aku z olbrzymim prądem rozruchowym.Karol '83 pisze:Wielkie dzięki!!!
Punkty dla Was za pomoc... POZDRAWIAM
Wyślij głupka po flaszkę, to przyniesie jedną...
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
- TUTENHAMON
- TUTENHAMON
- TUTENHAMON