kupić wosk lub specjalny płyn do szyb - przy prędkosci ok 100km.h szyby są czysteFahoo pisze:a ja mam zagadkę co zrobić jak padną wycieraczki i pada deszcz a my musimy jechac dalej??
Szyby tak parują że nie mogę jechać
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie nie płyngreg pisze:kupić wosk lub specjalny płyn do szyb - przy prędkosci ok 100km.h szyby są czysteFahoo pisze:a ja mam zagadkę co zrobić jak padną wycieraczki i pada deszcz a my musimy jechac dalej??
wystarczy zwykłe jabłko przekrojone na pół
przekrajasz jabłuszko i smarujesz szybe woda spływa ze az miło
dobra praktyczna porada w trasie
Tez mam problem parowania ale robie tak kratki nawiewu ustawiam na szyby waczam klime wybieram nadmuch na szybe i czolowy srodkowe kratki wylaczam zeby mi bardzo nie dmuchalo ustawiam temp jakies 22stopnie niema znaczenia i musi ci to pomoc daj znac czy testowales moj pomysl u mnie dziala w stu proc. pozdro jezeli wezme klime na eko paruje , klimatronik na auto tez paruje ale w powyzszym ustawieniu jest ok
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
pepu ja mam wszystkie nawiewy na szybę ustawione, daje na zmianę max na przednią a potem na chwile max na boczne bo nie można jeździć! ale to nic nie daje, przez pierwsze 10 minut jako tako ale czym dłużej jadę tym mocniej są zaparowane, po 30 minutach widoczność przez wszystkie boczne i tylną wynosi 0 ! wtedy ratuje już tylko przednią i daje tam max, i robi mi się dziurka prześwitu, na razie roboty mam po uszy i jeszcze nie szperałem ale mechanik mi powiedział że mam pierwsze sprawdzić 2 rzeczy:
filtr kabinowy bo może być wilgotny lub już bardzo zabrudzony i tą klapkę co steruje powietrzem ale nie wiem gdzie ona jest ? ta co się zacina ???
gdzie ją szukać ?
co do metod typu smarowanie szyb itp to nie skorzystam bo ja musze mieć sprawny wóz
na dniach to oblukam i dam znać co było
aha jeżdżę autem rok i dopiero od miesiąca zaczęło mi się tak dziać, więc auto po powodzi raczej odpada
martwi mnie jeszcze ta nagrzewnica oby to nie była ona
filtr kabinowy bo może być wilgotny lub już bardzo zabrudzony i tą klapkę co steruje powietrzem ale nie wiem gdzie ona jest ? ta co się zacina ???
gdzie ją szukać ?
co do metod typu smarowanie szyb itp to nie skorzystam bo ja musze mieć sprawny wóz
na dniach to oblukam i dam znać co było
aha jeżdżę autem rok i dopiero od miesiąca zaczęło mi się tak dziać, więc auto po powodzi raczej odpada
martwi mnie jeszcze ta nagrzewnica oby to nie była ona
Ostatnio zmieniony pn gru 29, 2008 22:41 przez DonKichot, łącznie zmieniany 1 raz.
- bartos 2008
- Mały gagatek
ja bym obstawiał ze to może być wilgoć w aucie, mogła ona się pokazać od nie dawna i chodniczki są mokre i gdy auto nabiera temp. to zaczynają parować, z leksza tak miałem miałem wilgotny przedni chodnik u pasażera i szyba mi parowała uporałem się z wilgocią i problem z głowy. wiem że jest mnóstwo przyczyn parowania szyb ale niestety trzeba trochę się naszukać.
[img]http://images48.fotosik.pl/34/7a8361a264f9111a.jpg[/img]
pozdrowionka
pozdrowionka
-
- Mały gagatek
Trzeba sprawdzić czy nie ma błędu klimy( w klimatroniku zrobić autodiagnostykę) i jeśli wyskoczy błąd 4FA to proponuję zapoznać się z tym tematem: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=144660
Z tego co czytam to bardzo wiele osób miało ten problem.
Z tego co czytam to bardzo wiele osób miało ten problem.
a spr. filt kabinowy, dywaniki itp. Mi wymiana filta pomogła, dodatkowo mam kilka kartek gazety np. wyborczej (nie takiej z grubymi kartkami) pod dywanikami i co jakiś czas wymieniam je bo ciężko o brak wilgoci w zimie w aucie.robifij pisze:kolego ja mam taki sam problem i nie moge sobie tym poradzic chyba sprzedam to badziewie... normalnie czasami nie wytrzymuje z szybami;/