Spalona skrzynka bezpieczników na akumulatorze
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Spalona skrzynka bezpieczników na akumulatorze
Mam spalona skrzynkę bezpieczników na akumualatorze. Dokładnie spalony bezpiecznik 110A (metalowa płytka - pierwszy od lewej) i przetopiną na wylot obudowę.
Wypaliło bezpiecznik do którego pdłaczony jest czarny przewód idący prosto z alternatora. Sprawdziłem alternator i daje prawidłowe napiecie.
Miał ktoś taki przypadek? Gdzie szukać przyczyny? A może tak czasem jest w tym modelu?
Wypaliło bezpiecznik do którego pdłaczony jest czarny przewód idący prosto z alternatora. Sprawdziłem alternator i daje prawidłowe napiecie.
Miał ktoś taki przypadek? Gdzie szukać przyczyny? A może tak czasem jest w tym modelu?
-
- Nowicjusz
Martwi minie tylko przetopiona obudowa bo u mine nie ma co czyścić poprostu wszystko się stopiło co było połaczone z tym bezpiecznikiem. Nawet nie mam w co włożyć nowego bezpiecznika . Kupiłem dziś na allegro druga obudowe we Wtorek wymienię i zobaczymy.xperl pisze:mialem to samo... dobrze oczyscilem wtyk bezpiecznika wlozylem nowy i nic sie nie dzieje... podejrzewam ze moglbyc niechlujnie wlozony, zle stykal i sie kopcil...
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Dokladnie jak na zdjęciu. Wszystko oczyściłem i dokręciłem dośc pożądnie więc luz raczej odpada. Zamówię nowa końcówkę i podjadę do elektryka niech odetnie troche kabla z końca i zaciśnie nową.beetle pisze:zle zacisnieta koncowka oczkowa lub poluzowana nakretka.
obawiam sie ze bez wymiany koncowki sie nie obejdzie
Obrazek
Dam znać czy problem został rozwiązany.