Problem Z Utrzymującymi sie wysokim Obrotami

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

KAMIL35

Problem Z Utrzymującymi sie wysokim Obrotami

Post autor: KAMIL35 » pt gru 19, 2008 14:17

Witam Wszystkich.
Dopiero od niedawna zacząłem przygodę z vw,więc pisze ponieważ mam problem.

Mam Golfa II 1.8
Silnik-1.8 RP
Rok-1990
Zasilanie:Benzyna+gaz

Problem jest taki że po uruchomieniu silnika Samochód ma wysokie obroty silnika niewiem dokładnie ile bo nie mam obrotomierza ale napewno ze 2-3 tysiące.
Na Benzynie i na gazie to samo..jedynie przy przejsciu sie normują ale trwa to sekunde.

Ostatnio wymieniałem płyn w chłodnicy.Kupiłem 4 litry(-30) a reszte chciałem dolac normalnej wody.
Problem był taki ze nawet mi 4litry nie weszło a golf ma chyba z 5litrów pojemność ogólną wody.
Niewiec co było nie tak może termostat nie puścił?choć silnik zagrzałem do momentu właczenia sie wentylatora..sam niewiem

Boje sie sprawdzic na kody błyskowe poniewaz auto tak głosno chodzi że martwie sie ze cos wybuchnie jeszcze;/

Prosze wszystkich o sugestie lub jakies wskazówki.
Z góry Dziekuje Pozdrawiam

Awatar użytkownika
LoLs
Forum Master
Forum Master
Auto: bmw
Kontakt:

Post autor: LoLs » pt gru 19, 2008 15:18

a może silnik krokowy niskich obrotów

Awatar użytkownika
sle
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: sle » pt gru 19, 2008 16:03

KAMIL35 pisze:dolac normalnej wody
jak już to z demineralizowanej albo przegotowanej

zrób reset kompa, odłącz klemy na chwilę ponownie podłącz i odpal na PB i niech popracuje tak chwilkę, napisz coś więcej o instalacji LPG.
Skontroluj czy linka gazu tam od strony przepustnicy jest w miarę swobodnie przymocowana. Czy nie jest nadmiernie naciągnięta i nie blokuje cofnięcia.
Sprawdź też czy gdzieś nie ma jakiejś nieszczelności, czy jakiegoś dodatkowego powietrza nie ciągnie.
KAMIL35 pisze:Boje sie sprawdzic na kody błyskowe poniewaz auto tak głosno chodzi że martwie sie ze cos wybuchnie jeszcze;/
sprawdzaj, a nie marudź ;)

dekoracje weselne, florystyka -> prv

Awatar użytkownika
mck88
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: mck88 » pt gru 19, 2008 16:40

miałem tak samo, przeczyszczenie krokowca pomogło :)

KAMIL35

Post autor: KAMIL35 » pt gru 19, 2008 23:00

sle pisze:
KAMIL35 pisze:dolac normalnej wody
jak już to z demineralizowanej albo przegotowanej

zrób reset kompa, odłącz klemy na chwilę ponownie podłącz i odpal na PB i niech popracuje tak chwilkę, napisz coś więcej o instalacji LPG.
Skontroluj czy linka gazu tam od strony przepustnicy jest w miarę swobodnie przymocowana. Czy nie jest nadmiernie naciągnięta i nie blokuje cofnięcia.
Sprawdź też czy gdzieś nie ma jakiejś nieszczelności, czy jakiegoś dodatkowego powietrza nie ciągnie.
KAMIL35 pisze:Boje sie sprawdzic na kody błyskowe poniewaz auto tak głosno chodzi że martwie sie ze cos wybuchnie jeszcze;/
sprawdzaj, a nie marudź ;)

No tak z tą wodą to masz racje.
Zrobiłem ten reset i wszystko jest tak samo jak było.
Instalacja Gazowa to Brc bez wtrysku tyle wiem.
Linka z Gazu działa prawidłowo.
Powietrza lewego nie ciągnie.ale zaniepokoił mnie jeden wąż plastikowy idący z monowtrysku który jest zaklejony silikonem
Pokaze o co chodzi.to jest zdjecie silnika chyba golfa na pełnym wtrysku ale ja mam taki waz z ta fajfkowata koncowką.Niewiem ale moze to jakas wskazowka,choc jezdzilem z tym zalepionym od wrzesnia. Obrazek

Aha a kodow błyskowych nie sprawdzilem bo nie znalazlem tej wtyczki.Kolo cewki nic takiego nie ma i kolo lewarka z biegow tez nie.Jutro Sprobuje wyczyscic ten silniczek krokowz i postaram sie wrzucic fotke z przegrody silnika i to moze bedzie łatwiej.

pozdro
Ostatnio zmieniony pt gru 19, 2008 23:02 przez KAMIL35, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gangst3R
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: Problem Z Utrzymującymi sie wysokim Obrotami

Post autor: Gangst3R » pt gru 19, 2008 23:52

KAMIL35 pisze: Ostatnio wymieniałem płyn w chłodnicy.Kupiłem 4 litry(-30) a reszte chciałem dolac normalnej wody.
Problem był taki ze nawet mi 4litry nie weszło a golf ma chyba z 5litrów pojemność ogólną wody.
Niewiec co było nie tak może termostat nie puścił?choć silnik zagrzałem do momentu właczenia sie wentylatora..sam niewiem
Nie spuściełeś do końca starego płynu i dlatego weszło ci niecałe 4l.

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=158822&start=0]Mój były golf[/url]

Awatar użytkownika
sle
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: sle » sob gru 20, 2008 16:07

http://images31.fotosik.pl/358/6df61d60f651df88.jpg
tu masz zdjęcie jak z tym filtrem powinno wyglądać w RP. Koło filtra na dole to łatane na srebrno to rura doprowadzająca ciepłe powietrze. Nad nią nieco wyżej idzie wężyk, odpowiada za sterowanie ciepłe-zimne. W środku obudowy filtra, pod filtrem powinieneś mieć klapkę i dwie rury. Gdy ma się instalację LPG to często ten wężyk jest właśnie zatykany i wtedy do silnika dostaje się tylko zimne powietrze. Tak czy inaczej to raczej nie ma wpływu na to, że masz obroty 3k.

dekoracje weselne, florystyka -> prv

KAMIL35

Post autor: KAMIL35 » sob gru 20, 2008 17:30

Witam Wszystkich Dziś znalazłem chwilke,uruchomiłem golfa i nagrałem 3 filmiki telefonem:)
Sa to filmiki przedstawiajace "dzwiek" pracy silnika.Prosze o Oglądnięcie i przedstawienie swoich opinii;
Tu jest program do odtwarzania 3gp.
3gpPlayerSetup.exe

Tu film nr 1
Wideo002.3gp

Film nr 2
Wideo004.3gp

Film nr 3
Wideo003.3gp

Pozdrawiam

[ Dodano: 22 Gru 2008 21:28 ]
:bajer: Witam.Wymieniłem dzis silniczek Krokowy.Problem rozwiazany samochód chodzi idealnie.Dzieki wszystkim za pomoc.pozdro

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”