Problem z grzaniem wnetrza samochodu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

LongerL1
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z grzaniem wnetrza samochodu

Post autor: LongerL1 » śr gru 17, 2008 19:00

Pomocy!
Jak zapale golfika to po chwili mam grzanie, ale znika jak silnik rozgrzeje sie do 90stopni i zaczyna dawac zimne powietrze. dokladniej to po otwarciu termostatu na duzy obieg to w tedy wlasnie zaczyna leciec zimne powietrze, jak to naprawic??? Nie wiem jaka jest tego przyczyna, pomozcie. :otepienie:

Steryd126
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Steryd126 » śr gru 17, 2008 19:18

a stan płynu chłodniczego ok?

Awatar użytkownika
fifel
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Re: Problem z grzaniem wnetrza samochodu

Post autor: fifel » śr gru 17, 2008 19:18

LongerL1 pisze:Pomocy!
Jak zapale golfika to po chwili mam grzanie, ale znika jak silnik rozgrzeje sie do 90stopni i zaczyna dawac zimne powietrze. dokladniej to po otwarciu termostatu na duzy obieg to w tedy wlasnie zaczyna leciec zimne powietrze, jak to naprawic??? Nie wiem jaka jest tego przyczyna, pomozcie. :otepienie:
A czy masz termostat na wężach idących do i z nagrzewnicy?
Jak masz te węże to taka jakby cienka rurka od jednego do drugiego - jesli je masz to wywal cale to ustrojstwo i wstaw kawalki rurki miedzianej.
Ja mam ten termostat i dziala ok ale podobno przy Twoich objawach pomaga :)

LongerL1
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: LongerL1 » sob gru 20, 2008 11:20

Stan płynu mam zawsze ok, wymieniłem dzisiaj termostat i chłodnicę - termostat znajdował się w pompie wodnej i problem się nie rozwiązał. Ile termostatów znajduje się w samochodzie??? :otepienie:

lipass
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: lipass » sob gru 20, 2008 11:39

LongerL1 pisze:Ile termostatów znajduje się w samochodzie???
koledze fifel pewnie chodzi o takie zaworki co są na wężach do nagrzewnicy. Tak jak napisał wywal je i zastąp kawałkiem rurki

Awatar użytkownika
fifel
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: fifel » sob gru 20, 2008 14:47

LongerL1 pisze:Stan płynu mam zawsze ok, wymieniłem dzisiaj termostat i chłodnicę - termostat znajdował się w pompie wodnej i problem się nie rozwiązał. Ile termostatów znajduje się w samochodzie??? :otepienie:
Generalnie chodzi o to ze masz 2 przewody wodne - 1 idzie z silnika do nagrzewnicy, drugi to przewod powrotny. Zanim te przewody przejda przez przegrode silnika - miedzy nimi jest polaczenie - cieniutki wezyk ktory idzie miedzy trojnikami zamontowanymi na tych 2 przewodach od nagrzewnicy - wywal trojniki razem z wezykiem i zamiast nich zamontuj po kawalku rurki np miedzianej. Tak zeby przewody do nagrzewnicy i powrotny szly bezposrednio do przegrody silnika. :)
Mam nadzieje ze dobrze zobrazowalem ;)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”