Jak zapale golfika to po chwili mam grzanie, ale znika jak silnik rozgrzeje sie do 90stopni i zaczyna dawac zimne powietrze. dokladniej to po otwarciu termostatu na duzy obieg to w tedy wlasnie zaczyna leciec zimne powietrze, jak to naprawic??? Nie wiem jaka jest tego przyczyna, pomozcie.
Problem z grzaniem wnetrza samochodu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z grzaniem wnetrza samochodu
Pomocy!
Jak zapale golfika to po chwili mam grzanie, ale znika jak silnik rozgrzeje sie do 90stopni i zaczyna dawac zimne powietrze. dokladniej to po otwarciu termostatu na duzy obieg to w tedy wlasnie zaczyna leciec zimne powietrze, jak to naprawic??? Nie wiem jaka jest tego przyczyna, pomozcie.
Re: Problem z grzaniem wnetrza samochodu
A czy masz termostat na wężach idących do i z nagrzewnicy?LongerL1 pisze:Pomocy!
Jak masz te węże to taka jakby cienka rurka od jednego do drugiego - jesli je masz to wywal cale to ustrojstwo i wstaw kawalki rurki miedzianej.
Ja mam ten termostat i dziala ok ale podobno przy Twoich objawach pomaga
Generalnie chodzi o to ze masz 2 przewody wodne - 1 idzie z silnika do nagrzewnicy, drugi to przewod powrotny. Zanim te przewody przejda przez przegrode silnika - miedzy nimi jest polaczenie - cieniutki wezyk ktory idzie miedzy trojnikami zamontowanymi na tych 2 przewodach od nagrzewnicy - wywal trojniki razem z wezykiem i zamiast nich zamontuj po kawalku rurki np miedzianej. Tak zeby przewody do nagrzewnicy i powrotny szly bezposrednio do przegrody silnika.LongerL1 pisze:Stan płynu mam zawsze ok, wymieniłem dzisiaj termostat i chłodnicę - termostat znajdował się w pompie wodnej i problem się nie rozwiązał. Ile termostatów znajduje się w samochodzie???
Mam nadzieje ze dobrze zobrazowalem