MK 2 1.8 Benzyna- pompa paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK 2 1.8 Benzyna- pompa paliwa
Mam pytanko. Golfik mi nie odpala, mam pompe paliwa pod bakiem czyściłem ją , sprawdzałem na akumulatorze, ciśnie, więc ona chyba jest OK. Moje pytanie jest odniśnie drugiej pompy w baku, do czego służy i jak ją sprawdzić czy nie jest uwalona. Z góry dziękówa za szybką podpowiedz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
to pompa podnosząca, wytwarza małe ciśnienie 0,25 atmosfery, podłączona jest równocześnie z tą główną pod podłogą. Więc podaj oprąd na krótko, posłuchaj czy działa, ew zdejm przewód i sprawdź czy wybija paliwo.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jeden jest do obu pomp więc odpada. Po prostu pewnie szczotki w pompie sie skończyły ale jeszcze załapała jak nią potrzasnąłeś. I przyjrzyj się jeszcze wsuwkom, kablom.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.