Witam
Z mojej pompy wspomagania wydobywają się dziwne odgłosy a mianowicie takie jakby chrabotanie. Jak podniosę ten wężyk, który idzie od pompy do zbiorniczka wyrównawczego do góry to chrabotanie narasta. Narasta również jak dodam gazu. Pozatym wspomaganie jest słabe i przy skrętach buczy.
Moje pytania są takie, czy ta pompa nadaje się do regeneracji a jeżeli nie to czy mogę jeździć bez wspomagania i co mam zrobić, żeby jeździć bez wspomagania.
Proszę o radę i dziękuję.
Dziwne odgłosy z pompy wspomagania.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mój silnik to 1,4 ABD tam jest jeden pasek
No widzę, że konkretnej pomocy tutaj nie dostane ale problem rozwiązałem sam. Powodem chrabotania były poluźnione śruby między pompą wspomagania a silnikiem. Buczenie przy kręceniu kierownicą pozostało ale dolałem uczszelniacza do płynów wspomagania i samo wspomaganie znacznie sie poprawiło(kierownica lżej się kręci).
No widzę, że konkretnej pomocy tutaj nie dostane ale problem rozwiązałem sam. Powodem chrabotania były poluźnione śruby między pompą wspomagania a silnikiem. Buczenie przy kręceniu kierownicą pozostało ale dolałem uczszelniacza do płynów wspomagania i samo wspomaganie znacznie sie poprawiło(kierownica lżej się kręci).
Ostatnio zmieniony śr gru 17, 2008 21:40 przez klimdan, łącznie zmieniany 2 razy.