Golf IV 1,9 TDI 110 mk Koło dwumasowe czy koło zamachowe ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf IV 1,9 TDI 110 mk Koło dwumasowe czy koło zamachowe ??
Witam wszystkich , padlo mi kolo dwumasowe w moim Golfie TDI 1,9 110mk, i zastanawiam sie nad wymianom kola dwumasowego na kolo zamachowe proponowane przez Valeo. Czytalem juz nie jedno forum o tym nieszczesnym kole dwumasowym jak szybko sie potrafi uszkodzic, a potem jest duzy bul podczas wymiany. Natomiast w kole zamachowym proponowane przez firme Valeo, nie ma co sie popsuc ewentualnie tarcza sprzeglowa i docisk, ale koszt jest znacznie mniejszy, a conajwazniejsze w tarczy sprzeglowej tez sa sprezyny eleminujace drgania. I moje pytanie brzmi czy ktos juz testowal, albo moze slyszal jak sie sprawuje takie kolo zamachowe ( czy na wolnych obrotach nie slychac jakis stukow, szarpan, czy skrzynia biegow nie potrafi sie rozleciec itp. )
Re: Golf IV 1,9 TDI 110 mk Koło dwumasowe czy koło zamachowe
Bez problemu możesz stosować zamiennik valeo stosowałem to do kilku aut MK IV TDI róznica jest taka jaka miedzy silnikem 1Z a innym TDI na dwumasie . Na kierownicy na jałowym minimalnie czuc wiekrze wibracje ale na prawde minimalnie. Tak samo przy zmianie biegów- ale znawca tylko pozna co i jak. Jak miałęs padniety dwumas to różnica bedzie tylko na plus.Rufus111 pisze:Witam wszystkich , padlo mi kolo dwumasowe w moim Golfie TDI 1,9 110mk, i zastanawiam sie nad wymianom kola dwumasowego na kolo zamachowe proponowane przez Valeo. Czytalem juz nie jedno forum o tym nieszczesnym kole dwumasowym jak szybko sie potrafi uszkodzic, a potem jest duzy bul podczas wymiany. Natomiast w kole zamachowym proponowane przez firme Valeo, nie ma co sie popsuc ewentualnie tarcza sprzeglowa i docisk, ale koszt jest znacznie mniejszy, a conajwazniejsze w tarczy sprzeglowej tez sa sprezyny eleminujace drgania. I moje pytanie brzmi czy ktos juz testowal, albo moze slyszal jak sie sprawuje takie kolo zamachowe ( czy na wolnych obrotach nie slychac jakis stukow, szarpan, czy skrzynia biegow nie potrafi sie rozleciec itp. )
dzieki kolego, mysle ze w niedlugim czasie bede juz zmuszony wymienic. Pozdrawiam!!
[ Dodano: 16 Gru 2008 15:18 ]
a gdybym chcial zalozyc firmy sachs albo luk czy oni tez maja w sprzedazy sztywne kolo zamachowe, albo od czego ewentualnie pasuje??
[ Dodano: 03 Sty 2010 09:21 ]
od roku juz jeżdze na zwyklym kole zamachowym od seata ibizy z 2007 roku i jestem bardzo zadowolony, mam z głowy usterki zwiazane z kolem dwumasowym. Pozdrawiam.
[ Dodano: 16 Gru 2008 15:18 ]
a gdybym chcial zalozyc firmy sachs albo luk czy oni tez maja w sprzedazy sztywne kolo zamachowe, albo od czego ewentualnie pasuje??
[ Dodano: 03 Sty 2010 09:21 ]
od roku juz jeżdze na zwyklym kole zamachowym od seata ibizy z 2007 roku i jestem bardzo zadowolony, mam z głowy usterki zwiazane z kolem dwumasowym. Pozdrawiam.