Problem z odpaleniem, dziwne odgłosy podczas postoju

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
plina2
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z odpaleniem, dziwne odgłosy podczas postoju

Post autor: plina2 » czw gru 11, 2008 12:56

Witam.
Mam poważny problem. Ciągle mam problemy z odpaleniem.Np ostatnio nie odpalił mi 3 dni. Po zaholowaniu go do mechanika odpalił jakby nigdy nic, a na pych nie chciał iść. Stojąc u mechanika każdego dnia odpalał bez problemu za 1 razem, kiedy przyjechałam po niego nie odpalił. Wymieniłam w nim już chyba wszystko po za silnikiem. Sami mechanicy mówią ze już nie wiadomo co robić bo wszystko działa i w ogóle. Dziś kolejna rzecz się zepsuła. Jak stałam w korku nagle usłyszałam straszny zgrzyt. Jakby ktoś przerzucał biegi bez sprzęgła, a stałam na luzie nie dotykając nawet pedałów.... Nie wiem co to może być. W Was ostatnia deska ratunku. BŁAGAM POMÓŻCIE.

Golf III Pink Floyd, 1.6 benzyna.

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » czw gru 11, 2008 13:22

plina2 pisze:Jak stałam w korku nagle usłyszałam straszny zgrzyt. Jakby ktoś przerzucał biegi bez sprzęgła,
a po tym zachowaniu to biegi wchodzą normalnie? możliwe że padło łożysko oporowe we sprzęgle
plina2 pisze:Stojąc u mechanika każdego dnia odpalał bez problemu za 1 razem
stał na dworze? czy na hali?

:-k ...

Awatar użytkownika
plina2
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: plina2 » czw gru 11, 2008 13:30

stał na dworze. tak biegi wchodzą normalnie.

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » czw gru 11, 2008 13:35

plina2 pisze:stał na dworze
a czy sprawdzano stan akumulatora, klem, i instalacji elektrycznej - zwłaszcza układu zapłonowego? i czy podczas kecenia rozrusznikiem silnik normalnie się "kęcił" tylko nie chciał zaskoczyć?

:-k ...

Awatar użytkownika
plina2
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: plina2 » czw gru 11, 2008 22:21

akumulator jest nowy, wymieniona: cewka, moduł i kostka, do tego miał przegląd elektryczny i nic nie znaleźli. jedynie jakiś kabelek wymienili na nowy bo tamten był zużyty.
tak normalnie kreci ale nie zaskakuje.

[ Dodano: 14 Gru 2008 12:00 ]
1 rzecz - dziwne odgłosy- zepsuty wiatrak (cos tam obciera)
a z tym odpalaniem nie wiadomo jeszcze...

[ Dodano: 17 Gru 2008 09:29 ]
2 sprawa- problemy z odpalaniem
okazalo sie ze mialam alarm o ktorym nie wiedzialam gdyz przy kupnie auta nikt mnie o nim nie poinformowal, i ten alarm co jakis czas sie uzbrajal blokujac zaplon. to tyle. ;)
Ostatnio zmieniony czw gru 11, 2008 22:23 przez plina2, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”