[mk III] POPYCHACZE :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk III] POPYCHACZE :(
Jakiś czas temu prosiłem was o pomoc na temat popychacz. Zmieniłem są załorzone nóweczki firmy INI czyli orginalne. Wszystko fajnie tylko jak pukałao tak puka . Ma sie tym przejmować?
[ Dodano: Wto Lis 29, 2005 13:03 ]
No prosze Was pomóżcie mi. Czemu po mimo wymiany nadal słychać popychacze
[ Dodano: Wto Lis 29, 2005 13:05 ]
No hej pomóżcie mi prosze Was. Czemu popychacze słychać po wymiania.DZięki
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: POPYCHACZE III {MKIII} :(
Zbadaj ciśnienie oleju Może pompka olejowa już słabo podaje do góry ??CROW81 pisze:Jakiś czas temu prosiłem was o pomoc na temat popychacz. Zmieniłem są załorzone nóweczki firmy INI czyli orginalne. Wszystko fajnie tylko jak pukałao tak puka . Ma sie tym przejmować?
Ja kiedyś już miałem podobne zjawisko w MkII 1,6 (wymieniałem popychacze,oleje,nawet ściągałem głowicę bo myślałem że się któryś kanał olejowy przytkał, wlewałem różne preparaty, i pukało dalej - ale tylko na zimnym tak jakby po ścięknięciu oleju - nawet do 5 minut ) - mechanik doradził żeby się tym nie przejmować i jeździć - wkońcu samo jakoś przestało, albo ja przestałem zwracać na to uwagę - autko sprzedałem i wiem że śmiga do dziś
Słuchaj ja tego u siebie nie potwierdziłem, ale może u Ciebie pompa olejowa już ma słabą wydajność i na zimnym silniku podaje słabe ciśnienie do hydrauliki zaworów na skutek czego przez ok. 5 min sobie stukają
Wiem co to za uczucie - bezradności - współczuje ale zbadanie ciśnienia oleju w głowicy nie jest drogie, a dużo może powiedzieć w tej sprawie
Powodzenia ....
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jeśli to trwa do ok. 10 sekund TO WSZYSTKO W NORMIE i każdy tak malolo_golf pisze:Umnie tez jak odpalam po nocy albo jak dlugo stoji na mrozie to przy samym odpaleniu po chrobocze z 3sek i przestaje...
Jeśli trwa to dłużej np. ok.1 min to coś się dzieje niepokojącego
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
fibolek, Sorki ale nie wiem czym cie zdenerwowałem i czytam wszystkie posty. Sprawdze ciśnienie oleju i zobaaczymy. Ale mechanik rozbierając silnik powiedział że silniczek wygląda super. Kontrolka od olej gaśnie momentalenie.
Na ciepłym oczywiście (lub na szczęście) nie słychać ich. Przed wymiano pukało jakieś dober pięć minut teraz tak około 2-3 min.
Dzieki za wszytskie posty i pozdrawiam
fibolek odpisz czym cie zdenerwowałem,
Na ciepłym oczywiście (lub na szczęście) nie słychać ich. Przed wymiano pukało jakieś dober pięć minut teraz tak około 2-3 min.
Dzieki za wszytskie posty i pozdrawiam
fibolek odpisz czym cie zdenerwowałem,