Światła przeciwmgielne

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Lekarz
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Światła przeciwmgielne

Post autor: Lekarz » śr gru 10, 2008 20:05

Witam mam pytanko dziś sprawdzałem w moim MK4 oświetlenie wszystko ok. z wyjątkiem jednego światłą przeciwmgielnego z tyłu po prawej stronie .Po dostaniu się do żarówek w tej lampie okazało się ze wszystkie są ok tylko w kostce jest 6 pinów a dochodzi mi tylko 5 kabli a po lewej stronie tam gdzie jest wszystko ok do kostki dochodzi mi 6 kabli. Moje pytanie czy w Mk4 1.9 tdi z 1999r kupionego w Austryjackim salonie były montowane przeciwmgielne z tyłu tylko po lewej stronie

Awatar użytkownika
adpap
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: adpap » śr gru 10, 2008 20:13

tak, tak bedzie - przeciwmgielne z lewej strony. Jak zajrzysz do prawej lampy to tam nie bedzie nawet miejsca na zarowke w kloszu...

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » śr gru 10, 2008 20:19

adpap pisze:Jak zajrzysz do prawej lampy to tam nie bedzie nawet miejsca na zarowke w kloszu...
miejsce na żarówkę na pewno jest, kiedyś było o tym na forum. Ja mam u siebie dwa przeciwmgielne, pociągnąłem kabelek od lewej lampy, wsadziłem żarówkę i tyle :bigok:

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » śr gru 10, 2008 20:33

Miejsce jest tylko do tego mały patent aby włożyć listwę wraz z żarówką i hula do tego 1,5m kabla do lewej lampy i mamy dwa przeciwmgłowe .
I niech nikt nie pisze ze dwóch nie można skoro przepisy na to pozwalają a wpierw proszę się rozglądnąć po innych markach np. Japońskich czy fiata

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » śr gru 10, 2008 21:04

pszczyna pisze:mały patent aby włożyć listwę wraz z żarówką
mi sie nie udało nic wykombinować, jeszcze żadna żarówka mi się nie spaliła (odpukać) ale jak robilem to przeciwmgielne msuaiłem lampe odkręcić i trochę wysunąć żeby wsadzić ten plastik z żarówkami...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”