golf 2 spalanie. Pomocy!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

knagaboy

golf 2 spalanie. Pomocy!!

Post autor: knagaboy » sob lis 26, 2005 20:51

Kupilem nie dawno golfa 1.8 na jednopunktowym wtrysku. Zalozylem do niego gaz. Teraz kiedy jeszcze po miescie przewaznie jest to jazda spokojna tylko ze jest zimno i robie krotkie odcinki tak od po 5 -10 km. To na 100km pali mi 15 gazu. Czy to nie jest za duzo jak na ten motor???? aha mam jeszcze aluminowe felgi 15 czy 16 z nisko profilowkami a slyszalem ze to ma wplyw. Jesli jest to za duze spalanie to pomozcie co mozna zrobic by je zmniejszyc.

Awatar użytkownika
Atomic10
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Atomic10 » sob lis 26, 2005 22:46

Ok jesli chodzi o twoje spalanie to moza cos zaradzić ale po pierwsze instalacja LPG źle znosi krótkie odcinki tzn. jesli masz komputer a tak podejzewam to ma on probelm z dostrojeniem, przynajmniej tak twierdza gazownicy ze którkie trasy i do tego na zimnym silniku nie wpływaja dobrze na instalacje LPG. Jesli chodzi o to co mozna zrobic we własnym zakresie to: wymiana filtra powietrza, świec zapłonowych na 1 elektrodowe oraz przewodów wysokiego napięcia. Jednak ja zaczołbym od wymiany filtra i jesli skontrolował bym świece i przewody nie koniecznie musza sie kwalifikowac do wymiany. Ostatni krok to ponowna wizyta w warsztacie LPG i poproszenie o zmniejszenie ilosci podawanego gazu. Moze mieszanka jest zbyt bogata.

[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]

rumun 69

Post autor: rumun 69 » ndz lis 27, 2005 21:33

ja mam ten sam problem tez mi pali 15-16 litrow na miescie silnik 1.8abs na regulacji byle 2 razy i nic to niedalo chyba trzeba sie z takim spalaniem pogodzic

Bradock000
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Bradock000 » wt lis 29, 2005 14:50

Miałem podobny problem palił kolo 15- 16, pojechałem do elektronika i cos poregulował. Teraz pali kolo 13 oczywiście po mieście i tez jeżdze po krótkich odcinkach na zimnym silniku, takze chyba trzeba sie pogodzic z takim spalaniem po miescie. Na trasie niekiedy spada ponizej 8 ale kiedy noga jest lekka:),tez mam szerokie lacie, pozdro

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”