sonda działa na 100% podejrzewają sterownik wywią ze jak sie nagrzeje to sterownik coś zle szczutuje czujnik niebeiski jest dobry i zapłon też ustawioany prawidłowoagrala pisze:niebieski czujnik wymieniales?
uatawiales zaplon?
Pawel Marek
mierzyles kiedys sonde gdy byla odlaczona
ja ostatnio odlaczalem i mierzylem - napiecie oscylowalo a gdy dodalem gazu utrzymywalo sie w ok 1V po przegazowaniu i spadaniu obrotow napiecie spadalo do ok 200mV
czyli tak jak powinno byc ito bylo na odlaczonej sondzie
z ciekawosci spradze co bedzie na podlaczonej jak bede mial chwile
moze ty to sprawdzales? czy tylko sie opierasz na teorii?
kłopty z golfem 1,3 nz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.

sprawdzałem sprawdzałem. Jak dodasz gazu na odłączonej sądzie mieszanka się wzbogaca, to jasne no i masz ten jeden volt, jak ujmiesz nagle gazu jest ubogo no i masz 0,2 V.agrala pisze:moze ty to sprawdzales? czy tylko sie opierasz na teorii?
A sonda nie faluje napięciem sama z siebie, tylko na skutek zmian składu spalin . Jesli takowe wahania składu ci się stworzą same z siebie (nie wiem jak) - sonda to pokaże.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
sprobowalbym odlaczyc onde na twoim miejscu i zobaczylbym jak wtedy jezdzi
probowales odlaczyc akumulator zeby komputer sie zrestartowal?
Pawel Marek to co wkleilem to strona z ksiazki a ksiazki chyba pisza madre glowy
NGK ma dobra renome ale ktos sie chyba musi mylic
sprawdze jak wygada z ta sonda jak jest podlaczone i wtedy sie przekonam na wlasnej skorze
z jednej strony masz racje ze po odpieciu sondy nie powinna ona oscylowac bo przeciez ECU nie dostaje z niej informacji i powinien trzymac mieszanke na stalym poziomie ale na odlaczonej sondzie byla jej oscylacja
probowales odlaczyc akumulator zeby komputer sie zrestartowal?
Pawel Marek to co wkleilem to strona z ksiazki a ksiazki chyba pisza madre glowy
NGK ma dobra renome ale ktos sie chyba musi mylic
sprawdze jak wygada z ta sonda jak jest podlaczone i wtedy sie przekonam na wlasnej skorze
z jednej strony masz racje ze po odpieciu sondy nie powinna ona oscylowac bo przeciez ECU nie dostaje z niej informacji i powinien trzymac mieszanke na stalym poziomie ale na odlaczonej sondzie byla jej oscylacja