kable zapłonowe a spadek mocy i nierówna praca silnika???16v

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

g-zone
Ma gadane
Ma gadane

kable zapłonowe a spadek mocy i nierówna praca silnika???16v

Post autor: g-zone » sob gru 06, 2008 19:00

jak w temacie koledzy, czy w ABF stare kable mogą być powodem spadku mocy i nierównej pracy silnika?? jeśli nawet nie maja przebicia?? zauważyłem że bardzo smierdzi z tej czesci plastikowej co wkłada się w świece czy to normalne??

memekk222
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: memekk222 » sob gru 06, 2008 19:31

podstawa dziwnych zachowan bedzie wymiana kabli swiec sprawdzenie kopółki palca.to jest dosc wrazliwe.sprawdz czy odma gdzies nie jest peknieta czy niedostaje lewego powietrza :chytry:

g-zone
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: g-zone » ndz gru 07, 2008 01:23

memekk222 pisze:sprawdz czy odma gdzies nie jest peknieta czy niedostaje lewego powietrza
to również powoduje że auto nie trzyma obrotów??? tzn odme mam odpięta bo mam stożek, ale rzeczywiście znalazłem pekniecie na gumowym przewodzie a dalej jest dopiero czujnik, więc moze to byc tego przyczyna?? za co odpowiada ten czujnik?? jakie informacje podaje do komputera?

memekk222
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: memekk222 » ndz gru 07, 2008 12:56

niewiem za co tem czujnik jest odpowiedzialny ale jesli jest tam jakas nieszczelnosc to beda sie dzialy cuda to jest podstawa zeby bylo szczelnie.ostatnio ogladalem 16PL i byla sparciala odma kolo filtra oleju i tez dzialo sie wszystko .kolega z tego co mi wspominal to owinol to tasma i troche pomogło. jesli Ci do tego trudno odpala kiedy jest wilgotno do deszczu to napewno kable swiece do wymiany . wez sobie plyn do szyb z sprajem i popsikaj po kablach w okolicy swiec -lukaj co sie bedzie działo psiknij na cewke i kopułke. zobacz jakie beda rezyltaty.a jeszcze filtr paliwa sobie zmien moze jest zabity jakims syfem

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”