kable zapłonowe a spadek mocy i nierówna praca silnika???16v
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
kable zapłonowe a spadek mocy i nierówna praca silnika???16v
jak w temacie koledzy, czy w ABF stare kable mogą być powodem spadku mocy i nierównej pracy silnika?? jeśli nawet nie maja przebicia?? zauważyłem że bardzo smierdzi z tej czesci plastikowej co wkłada się w świece czy to normalne??
to również powoduje że auto nie trzyma obrotów??? tzn odme mam odpięta bo mam stożek, ale rzeczywiście znalazłem pekniecie na gumowym przewodzie a dalej jest dopiero czujnik, więc moze to byc tego przyczyna?? za co odpowiada ten czujnik?? jakie informacje podaje do komputera?memekk222 pisze:sprawdz czy odma gdzies nie jest peknieta czy niedostaje lewego powietrza
-
memekk222
- Ma gadane

- Kontakt:
niewiem za co tem czujnik jest odpowiedzialny ale jesli jest tam jakas nieszczelnosc to beda sie dzialy cuda to jest podstawa zeby bylo szczelnie.ostatnio ogladalem 16PL i byla sparciala odma kolo filtra oleju i tez dzialo sie wszystko .kolega z tego co mi wspominal to owinol to tasma i troche pomogło. jesli Ci do tego trudno odpala kiedy jest wilgotno do deszczu to napewno kable swiece do wymiany . wez sobie plyn do szyb z sprajem i popsikaj po kablach w okolicy swiec -lukaj co sie bedzie działo psiknij na cewke i kopułke. zobacz jakie beda rezyltaty.a jeszcze filtr paliwa sobie zmien moze jest zabity jakims syfem