Witam,Mam problem a ze jestem laikiem w tym temacie wiec zapytam osob ktore napewno lepiej sie znaja odemnie podloczylismy ze znajomym mechanikiem kompa pod mojego goferka MK4 1.8T (GTI) i wyskakuje blad czujnika n75 czujnik ten zostal wymieniony na nowy i blad dalej sie pojawia hmmm? i teraz mam pytanie za co ten czujnik jest odpowiedzialny i czy to ma jakis wplyw na osiagi mojego golfa?
zgory dziekuje za info
Bład Czujnika N75
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- doggie
- V.I.P.

- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Bład Czujnika N75
jest to czujnik ciśnienia doładowania, a czy jakieś objawy typu spedek mocy przy wyższych obrotach odczuwasz? Może turbo się już kończyGr3G1989 pisze:Witam,Mam problem a ze jestem laikiem w tym temacie wiec zapytam osob ktore napewno lepiej sie znaja odemnie podloczylismy ze znajomym mechanikiem kompa pod mojego goferka MK4 1.8T (GTI) i wyskakuje blad czujnika n75 czujnik ten zostal wymieniony na nowy i blad dalej sie pojawia hmmm? i teraz mam pytanie za co ten czujnik jest odpowiedzialny i czy to ma jakis wplyw na osiagi mojego golfa?
zgory dziekuje za info
hmm a wiec jak przez kompa skasowalismy blad to zupelnie inaczej idzie pozniej znow blad wyskakuje i znow muli go troszq znaczy tak naprawde niewiem jak ma isc 150km 1.8T tak normalnie wmiare fajnie idzie na 1,2 biegu pozniej zaczyna sie slabo czujnik n75 wymienilem i usunolem blad i znow to samo ??
N75 to nie jest czujnik ciśnienia doładowania - jest to zawór ograniczający ciśnienie doładowania, czujnik ciśnienia doładowania to ten element -mettenos pisze:jest to czujnik ciśnienia doładowania
http://www.swistak.pl/aukcje/3445391,CZ ... SEAT.html;
Gr3G1989 podaj kod błędu bo przyczyna może tkwić nie w samym zaworze tylko we wtyczce dochodzącej do niego.