Mk II problem z manetką wycieraczek

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

czester
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Mk II problem z manetką wycieraczek

Post autor: czester » pn lis 28, 2005 11:43

Witam wszystkich
Kolega posiada golfa II GTI i ma następujący problem, mianowicie nieraz po włączeniu zapłonu same włączają sie wycieraczki przód i tył po włączeniu sprysków na przód włącza sie tylna wycieraczka - po prostu wszystko głupieje.Na 99% to manetka, posiada manetke z MFA i mam pytanie czy podejdzie zwykła manetka bez MFA bo jest kilkakrotnie tańsza od tej z MFA?????

fibolek

Post autor: fibolek » pn lis 28, 2005 13:18

Sprawdź też podłączenia pompki przy zbiorniczku spryskiwacza.A to że przy zapłonie się włączają to może być tyb przerywany cały czas załączony.Napisz coś więcej.Spokojnie z tym wymienianiem najpierw sprawdź a potem kombinuj.Odpisz.

czester
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: czester » pn lis 28, 2005 13:35

kombinowaliśmy już z 100 razy i nic styki są już powypalane i powyginane i obawiam sie że niepozostaje nic innego jak wymiana manetki

Awatar użytkownika
tauka
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: tauka » pn lis 28, 2005 14:15

a z tym spryskiwaczem to sprawdź czy nie masz tak że jak włączysz spryskiwacza na tył to przód ci nie spryskuje. Może masz poprostu źle podłączone wężyki na pompce.

Obrazek

TommyHH
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: TommyHH » pn lis 28, 2005 22:00

Hej! Parę dni temu chodziło mi tu na Forum o podobną rzecz. U mnie szaleje przód. Jest nieźle rozklekotany.Co do wymiany to Koledzy na Forum mówili, że ten zwykły przełącznik jest taki sam jak ten z MFA i że da się go wstawić. (te same funkcje). Wiem... cena z MFA zabija.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”