Passat 1990
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Passat 1990
Witam jestem tu nowy
potrzebuje pomocy w sprawie chlodnicy w passacie 1.8 benzyna kombi
rocznik 90
powiedzcie mi jak spuscic wode z chlodnicy ale tak zeby sie nie zapowietrzyl albo czy on ma jakis odpowietrznik?
dzieki Pozdro
potrzebuje pomocy w sprawie chlodnicy w passacie 1.8 benzyna kombi
rocznik 90
powiedzcie mi jak spuscic wode z chlodnicy ale tak zeby sie nie zapowietrzyl albo czy on ma jakis odpowietrznik?
dzieki Pozdro
A spuszczaj w ten sposób. Najlepiej w najniższym miejscu np.przewód przy pompie wody bądź w dolnym złączu do chłodnicy.Odkręć opaskę i spuść ściągając wąż z ww rzeczy oczywiście przy odkręconym korku zbiorniczka wyr.płynu do chłodnicy.I jak już wyleci wszystko możesz jeszcze przepłukać obwód i dmuchając w zbiorniczek opróżnić cały obieg.Następnie podłącz wszystkie przewody i wlej nowy płyn do pozycji troszkę powyżj minimum.Potem zagrzej silnik przy otwartym zbiorniczku wyr. poczekaj i zobacz jak poziom jak za mało to dolej płynu i powinno być okey sprawdź czy nigdzie nie ciece i jest gitara.Porada nie lej nigdy płynu na max bo możesz wytworzyć za duże ciśnienie w obiegu.Pozdrowienia fibolek jak coś nie wiesz to pytaj
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
I do tego otwarte ogrzewanie na maxafibolek pisze:A spuszczaj w ten sposób. Najlepiej w najniższym miejscu np.przewód przy pompie wody bądź w dolnym złączu do chłodnicy.Odkręć opaskę i spuść ściągając wąż z ww rzeczy oczywiście przy odkręconym korku zbiorniczka wyr.płynu do chłodnicy.I jak już wyleci wszystko możesz jeszcze przepłukać obwód i dmuchając w zbiorniczek opróżnić cały obieg.Następnie podłącz wszystkie przewody i wlej nowy płyn do pozycji troszkę powyżj minimum.Potem zagrzej silnik przy otwartym zbiorniczku wyr. poczekaj i zobacz jak poziom jak za mało to dolej płynu i powinno być okey sprawdź czy nigdzie nie ciece i jest gitara.Porada nie lej nigdy płynu na max bo możesz wytworzyć za duże ciśnienie w obiegu.Pozdrowienia fibolek jak coś nie wiesz to pytaj
pozdro flat