Pytanie odnosnie pompy.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » pn lis 28, 2005 00:39

Marek 74 pyta ja odpowiadam.Tak więc jak ma paliwo w zbiorniku to w czasie jazdy w środku wszystko sie "kotłuje" co za tym idzie wszystkie brudy mają większą powierzchnię gdzie się poruszają a jak jest tego paliwa coraz mniej to robi się ciasno i paliwo przechodzi przez siatkę tą na smoku a brudy większe nie a mniejsze też się tam pchają.Wiem bo tak miałem na minimum jak jeżdziłem to traciłem moc a jak dolałem to jakoś szło.Potem wywaliłem zbiornik i w sumie wyczysciłem łyżkę stołową RDZY czyli syfu.Myślę że odpowiedziałem zadowalająco.Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
tauka
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: tauka » pn lis 28, 2005 00:55

PYTANIE: jaka jest różnica gdy zbiornik jest np. do połowy zalany ,a jak jest pusty?
dlaczego gdy jest napełniony ma nie ssać brudów ,a przy pustym ma ssać ?

A też sie nad tym zastanawiałem, bo przeciez pompa ciągnie cały czas w tym samym miejscu. No ale nie wiem. Ale fak faktem, że nie wiadomo kiedy filtr był wymieniany więc może dobiegł jego zywot. Tak więc wymienie i zobaczę.
Janosik pisze:Tez pozdrawiam i jak Tomasz Żaguń, czekam na wyniki

Na wyniki troszkę poczekacie, bo w tym tygodniu biorę sie za wymianę uszczelki pod głowica, przy okazji rozrząd i tulejki w wachaczach. No i szybę musze wy mienić, bo mam pękniętą, ale przy okazji musze zrobić zaprawki, bo pod uszczelką mi rdza wylazła. Więc to troszkę potrwa z racji tego że cały tydzień mam zajęcia do późna i bedę mógł robić to tylko wieczorami. Ale myślę że na weekend za 2 tygodnie zakończe sevis :D Najlepsza to będzie wycieczka po szybe. Będę musiał się po nią przejechac 20 KM. Oczywiście bez szyby :) To bedzie dopiero wycieczka w taką zimnicę. Pozdrawiam.

Obrazek

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » pn lis 28, 2005 01:04

Jest na wcześniejszej stonie więc przeniosłem: Marek 74 pyta ja odpowiadam.Tak więc jak ma paliwo w zbiorniku to w czasie jazdy w środku wszystko sie "kotłuje" co za tym idzie wszystkie brudy mają większą powierzchnię gdzie się poruszają a jak jest tego paliwa coraz mniej to robi się ciasno i paliwo przechodzi przez siatkę tą na smoku a brudy większe nie a mniejsze też się tam pchają.Wiem bo tak miałem na minimum jak jeżdziłem to traciłem moc a jak dolałem to jakoś szło.Potem wywaliłem zbiornik i w sumie wyczysciłem łyżkę stołową RDZY czyli syfu.Myślę że odpowiedziałem zadowalająco.Pozdrawiam.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”