Witam
Moj Golfik (1,9 TDI, model 1997, kombi) w momencie włączania światel długich "wyłącza" światła mijania. Oczywiście w momencie kiedy światłą mijania sa włączone a chce tylko mrugnąć długimi jest ok (czyli pala obie) I o taki efeket mi chodzi. Prawdopodobnie w GIII tak jest ale na trasie (a robie dużo tras w nocy) jest to niewygodne. Mimo prawidłowego ustawienia lamp jest słaba widoczność bezpośrednio przed samochodem.
Chciałem poprosic swojego mechnika o małą przeróbkę - żeby w momencie włączenia długich - światła mijania też były włączone. I tu kilka pytań:
1) czy można to zrobić i jak najprościej?
2) czy stosując żarówki o normalnych parametrach nie "stopię" reflektora (na długic nie jeździ się ciągle ale...)
3) a może prościej założyć lampy na pojedynczą żarówkę H4? Jak ma się widoczność tych lamp do 2 x H1?
4) co sądzicie o lampach nowych na Allegro za ok 70-80 zł /szt. Nie chce inwestować w lapmy tunigowe czy nową Helle bo budżet na to nie pozwala.
Pozdr. serdecznie
problem ze światłami (lampy przednie)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem ze światłami (lampy przednie)
Sharan 1,9 TDI (1998 (110 KM)
Passat B4 1,9 TDI 1996
Golf III 1,9 TDI 1996 Vario
...:: XSIONDZ ::....
Jak każdy facet mam napęd jądrowy
Passat B4 1,9 TDI 1996
a jakie lampy masz teraz? H4 czy 2xH1?
Przy H4 tak nie mozesz zrobic, zarowka bedzie zbyt goraca i moze ja rozwalic.
Przy osobnych zarowkach mijania, drogowe mozna tak zrobic, kwestia jednej zworki w skrzynce przekaznikow - poszukaj bo byl ten temat ostatnio.
No i podstawa - masz przekazniki na swiatla? jak nie to pierwszy krok to zalozenie przekaznikow...
i porzadne zarowki, Philips, Hella... zadne marketowe kzenony...
Przy H4 tak nie mozesz zrobic, zarowka bedzie zbyt goraca i moze ja rozwalic.
Przy osobnych zarowkach mijania, drogowe mozna tak zrobic, kwestia jednej zworki w skrzynce przekaznikow - poszukaj bo byl ten temat ostatnio.
No i podstawa - masz przekazniki na swiatla? jak nie to pierwszy krok to zalozenie przekaznikow...
i porzadne zarowki, Philips, Hella... zadne marketowe kzenony...
Witam
Lampy 2x H1
Jeżeli da rade zrobić jak mówisz bedzie to wielki plus. Wczoraj wstępnie rozglądaliśmy się z mechnikiem jak do tematu podejsć.
Gdybyś mógł pdoesłać linka do tegoi tematu na forum byłbym zobowiązany:) Szukałem i niestety musiałem założyć temat.
Pozdr.
Lampy 2x H1
Jeżeli da rade zrobić jak mówisz bedzie to wielki plus. Wczoraj wstępnie rozglądaliśmy się z mechnikiem jak do tematu podejsć.
Gdybyś mógł pdoesłać linka do tegoi tematu na forum byłbym zobowiązany:) Szukałem i niestety musiałem założyć temat.
Pozdr.
Sharan 1,9 TDI (1998 (110 KM)
Passat B4 1,9 TDI 1996
Passat B4 1,9 TDI 1996
tutaj http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... ka+mijania
nawet fotke masz...