przegłub czy może któryś z wachaczy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
przegłub czy może któryś z wachaczy
Witam jestem posiadaczem pssata B5 i mam taki problem gdy skręcam kołami na maxa w prawo podjeżdźając np: na krawężnik to mi coś stuka w lewym kole lub gdy najade na jakąś dziure mając skrecone koła w prawo to również mi coś stuka w lewym kole i zastanawiam się nad winą zepsutego przegłuba zewnętrznego czy może któregoś z wachaczy prosze o pomoc bo też nie chce na marne wydawać pieniedzy jak kupie przegłub a może się okazać że to jest wina wachaczy bądź odwrotnie więc czekam na wasze opinie klubowicze.
- LoLs
- Forum Master
- Auto: bmw
- Kontakt:
jedz na diagnostykę tam pan diagnosta powie ci czego to wina sprawdzisz wahacze na szarpakach i przeguby na rolkach .. ja obstawiam przegub
Ostatnio zmieniony sob lis 29, 2008 13:40 przez LoLs, łącznie zmieniany 1 raz.
[URL=https://meettomy.site]Sexy Womans in your town[/URL]
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
może być i też któryś z wachaczy lewego koła, skoro tylko stuka na krawężnikach i dziurach, ale - jak kolega wyżej napisał - przegub też, aczkolwiek ja stawiam na wachacz, proponuję "łyżkę w dłoń" i poszarpać, bo w szarpaki nie wierzę, niestety miałem takie doświadczenie z Passatem, że na szarpakach było OK, a "z łyżką w dłoni" wyszły wybite wachacze dolne nośne
Ostatnio zmieniony sob lis 29, 2008 18:20 przez doggie, łącznie zmieniany 1 raz.
wachacz dolny
Byłem dzisiaj u diagnosty i co się okazało że mam do wymiany z lewej strony dolny wachacz ten w kształcie łuku nie wiem dokładnie jak się nazywa, już zamówłem dzisiaj a jutro będzie do odbioru za 250 zł jakiś niby dobry zamiennik; pojeździmy zobaczymy.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: wachacz dolny
wachacz dolny tylniTomek8622 pisze:dolny wachacz ten w kształcie łuku nie wiem dokładnie jak się nazywa.