auto całe się trzęsie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

blabud
Nowicjusz
Nowicjusz

auto całe się trzęsie

Post autor: blabud » wt gru 02, 2008 13:46

Witam wszystkich! jakieś trzy miesiace temu kupiłem VW golf IV silnik 1.9 TDI i mam problem...
mianowicie chodzi tutaj o to że od jakiegoś czasu kiedy włączam go na biegu- wduszając sprzęgło zaczyna mi się cały trząść chodzić jak "czołg" (wygląda to tak jakby wszystkie zębatki w silniku chodziły w odwrotną stronę, jakby biegi chciały wskoczyć ale nie mogły) z tym że było robione sprzęgło (wymieniane na nowe) i nadal się to powtarza. moj mechanik załamał ręce i nie wie co jest, jedyne co mi powiedział że to ani sprzęgło ani rozrusznik tylko silnik....:(
Prosze jeśli ktoś miał z tym styczność i wie o co chodzi niech powie co jest z moim autem bo poki co tylko siano wydaje na bierzące naprawy, chciałbym dowiedzieć się od was co by to ewentualnie mogło być i w jakich granicach cenowych kształtowałaby się naprawa usterki, bo szczeże powiem że do serwisu nie uśmiecha mi się jechać....

Awatar użytkownika
maryjan
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: maryjan » wt gru 02, 2008 13:56

A czy pry wymianie sprzęgła było również wymieniane słynne koło dwu-masowe? Lub ja kto woli dwumas?

Dziki

blabud
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: blabud » wt gru 02, 2008 14:10

nie wiem chyba nie, wiem ze miałem całe sprzeglo wymieniane bo mi ciężko biegi chodziły rozrząd zrobiłem poduchy powietrzne i wymieniałem prowadnice do szyby od kierowcy. na samochodach sie nie znam więc więcej informacji nie udziele bo nie mam wiedzy na ten temat

[ Dodano: 02 Gru 2008 13:13 ]
a co z tym kołem w sumie jest?? czemu one służy i dlaczego słynne?? do może być od tego??

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”