Nie chce odpalic
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie chce odpalic
Wczoraj w nocy podjerzdzam pod garaż. Gasze Golfika, otwieram drzwi w garażu, chce wjechać, odpalam i NIC. Co to może być? Akumulator cały. Możliwe żeby coś tak nagle siadło? Przecież przed chwilą śmigałem normalnie Może coś się poluzowało? Może zalało świece? Zabardzo się na tym nie znam. Może rozrusznik? Przekręcam stacyjkę, kontrolki normalnie się świecą jak zawsze, chce odpalić i nie ma reakcji
Ostatnio zmieniony śr lip 04, 2007 20:26 przez Biały, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
pewnie rozrusznik... sprawdz podłaczając kabel bezpośrednio z aku do rozrusznika czy zakręci... jeśli nie to wiadomo... jeśli zakręci szukaj w bezpiecznikach... Sprawdz też sam akumulator... jaki prąd podaje...Biały pisze:Wczoraj w nocy podjerzdzam pod garaż. Gasze Golfika, otwieram drzwi w garażu, chce wjechać, odpalam i NIC. Co to może być? Akumulator cały. Możliwe żeby coś tak nagle siadło? Przecież przed chwilą śmigałem normalnie foch Może coś się poluzowało? Może zalało świece? Zabardzo się na tym nie znam. Może rozrusznik? Przekręcam stacyjkę, kontrolki normalnie się świecą jak zawsze, chce odpalić i nie ma reakcji grrr
[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]
- mustang7
- DestructionDriver
- Kontakt:
jedna moja znajoma miala podobny problem i okazalo sie ze klemy od akumulatora sie poluzowały
Moje VW:
Golf mk2 -> USA
19% - sprzedany, dużo rzeczy na sprzedaż z niego
Golf mk4 -> US. ...
2...% (aktualizacja 2012-08) - zobacz ... 2014-07-25 SPRZEDANY
T4 Caravelle
Lupo 3L
Golf mk2 -> USA
Golf mk4 -> US. ...
T4 Caravelle
Lupo 3L
Ale jak normalnie gra sobie radio i świecą światła krutkie jak i długie to raczej nie klema, bo jak by to była klema to chyba by nie świeciły ale nie wiem Jutro znajomy rozbierze ten rozrusznik i popatrzy, napewno to szczotki
[ Dodano: Nie Lis 27, 2005 16:02 ]
Stukałem lekko młotkiem ale to nic nie dało
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jakby to szczotki były to by ci bendix stukałBiały pisze:Ale jak normalnie gra sobie radio i świecą światła krutkie jak i długie to raczej nie klema, bo jak by to była klema to chyba by nie świeciły ale nie wiem Jutro znajomy rozbierze ten rozrusznik i popatrzy, napewno to szczotki
Spróbuj z tą klemą bo trochę prądu po niej płynie
jak nie to podaj plus kablem na ten przewód cienki z wsuwką przy rozruszniku bezposrednio z aku jakimś kablem
flat
Ale ja już tak jeżdze od miesiąca bo nie mam czasu zmienić klemy. I jakoś cały czas było dobrzeflatron316 pisze:Jakby to szczotki były to by ci bendix stukałBiały pisze:Ale jak normalnie gra sobie radio i świecą światła krutkie jak i długie to raczej nie klema, bo jak by to była klema to chyba by nie świeciły ale nie wiem Jutro znajomy rozbierze ten rozrusznik i popatrzy, napewno to szczotki
Spróbuj z tą klemą bo trochę prądu po niej płynie
flat
- mustang7
- DestructionDriver
- Kontakt:
caly czas moglo byc dobze ale w wyzej opisywanym przypadku mojej znajomej bylo tak ze jak przekrecila kluczyk to zapalaly sie kontrolki, gralo radio, mozna bylo wlaczyc swiatla; a jak chcialo sie zalaczyc rozrusznik to wszystko gaslo mimo ze klema miala tylko maly luz
Moje VW:
Golf mk2 -> USA
Golf mk4 -> US. ...
T4 Caravelle
Lupo 3L
Golf mk2 -> USA
Golf mk4 -> US. ...
T4 Caravelle