w czasie jazdy zgasl
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
w czasie jazdy zgasl
Witam mam problem po przejechaniu kilkunastu kilometrów zaczęło wyłączać się radio i po chwili nagle zgasł silnik. Próbowałam uruchomić silnik zapalił się tylko zapłon a rozrusznik ani drgną. Na początku myślałam ,że odłączyła się klema od akumulatora ale po dokładnym sprawdzeniu okazało się że to nie to. Światła chodziły a silnik nie odpalił. Co to może być ? bo samochód stoi obok głównego skrzyżowania i nie wiem co dalej robić
mk2
jak tu się odpisujemate64 pisze:Czy jakieś kontrolki się zapaliły? Czy masz gaz? Czy działo się coś niedobrego z autem przed tym jak zgasł (szarpanie itp)?
Sprecyzuj temat na ile możesz, bo na takie pytanie odpowiedzieć się nie da.
Akumulator może być rozładowany, to że palą się światła nie znaczy ze akumulator daje odpowiednio duży prąd do rozrusznika.
Może być uszkodzony rozrusznik, i dla tego go nie słychać.
Auto należało by sholować do jakiegoś warsztatu. Pamięta że auta z paskiem rozrządu nie wolno odpalać "na popych".
Może być uszkodzony rozrusznik, i dla tego go nie słychać.
Auto należało by sholować do jakiegoś warsztatu. Pamięta że auta z paskiem rozrządu nie wolno odpalać "na popych".
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)

Wyłaczenie radia wskazuje że zacząl sie konczyc prąd. Czyli nie było ładowania, czyli, nawalił alternator, czyli prawdopodobnie zepusł sie regulator napiecia, czyli 50 zł max na nowy wymiana i powinno byc ok.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Re: mk2
hanusia pisze: przy przekręcaniu kluczykiem zapalają się kontrolka od akumulatora i od oleju na czerwono i zamiast rozrusznika słychać "pyk"
[ Dodano: 29 Lis 2008 15:37 ]
hanusia pisze:rozrusznik działa
no to działa czy tylko pyka?
Jeśli nie można zapalić auta to należy ustalić czy dostaje paliwo do wtrysku/gaźnika i czy jest iskra na świecach.
Istnieje tez możliwość ze padłą centralka od gazu i dla tego auto nie odpala, trzbea sprawdzić czy słychać jak elektrozawory stukają.
Podpis uległ awarii spróbuj później :)