Zgrzyta mi przy wrzucaniu jedynki...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
gigi
Nowicjusz
Nowicjusz

Zgrzyta mi przy wrzucaniu jedynki...

Post autor: gigi » sob lis 26, 2005 21:14

mam takowy problem że zgrzytają mi zęby przy wrzucaniu pierwszego biegu, co dziwne zgrzyta tylko przy ruszaniu z miejsca, jak autko się toczy i zmieniam z 2 na 1 to jest ok. Czyżby to wskazywało na synchronizatorek? ale dlaczego tylko przy ruszaniu?
czy trzeba skrzynkę wyciągać?

Golfik Europe GL 1.6 ABU

filipan

Post autor: filipan » sob lis 26, 2005 21:45

Sprawdz naciegniecie linki .Na postoju przy zapalonyn silniku czy wszystkie biegi wchodza bez problemu. Jezeli nie to prawdopodobnie synchronizator

Awatar użytkownika
TUTENHAMON
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: TUTENHAMON » sob lis 26, 2005 22:04

filipan pisze:Sprawdz naciegniecie linki .Na postoju przy zapalonyn silniku czy wszystkie biegi wchodza bez problemu. Jezeli nie to prawdopodobnie synchronizator
O jakiej lince mówisz?

TUTENHAMON

Awatar użytkownika
gigi
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: gigi » sob lis 26, 2005 22:50

filipan pisze:Sprawdz naciegniecie linki .Na postoju przy zapalonyn silniku czy wszystkie biegi wchodza bez problemu. Jezeli nie to prawdopodobnie synchronizator
reszta biegów jest ok, zgrzyta tylko na jedynce i tylko przy stojącym aucie, nawet podwójne wyciskanie sprzęgła nic daje ...

[ Dodano: Nie Lis 27, 2005 10:27 ]
.. a zapomniałem powiedzieć, że przypadłość ta dotyczy silnika AHU a więc 1.9 TDI a tam niby sprzęgło jest hydrauliczne - może wina leży jednak po stronie sprzęgła?

Golfik Europe GL 1.6 ABU

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”