Łożysko igiełkowe w skrzyni biegów mk2 1.3 nz

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
slaw-71
Nowicjusz
Nowicjusz

Łożysko igiełkowe w skrzyni biegów mk2 1.3 nz

Post autor: slaw-71 » śr lis 19, 2008 22:22

Czy ktoś kiedyś wymieniał łożysko igiełkowe w skrzyni biegów w warsztacie i może podać jakie to są koszty ? A i czy ,moglibyście polecić jakiś warsztat w Gdańsku który naprawia skrzynie biegów ?

slaw

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr lis 19, 2008 22:30

Co do warsztatu już pytałeś, może popytaj na regionalnej grupie.
Co do ceny niestety jest to droga impreza, i nie ma się czemu dziwić, bo roboty kupa, samo łożysko tez z 6 dych, nowy olej, przy okazji wypada zmienić profilaktycznie simeringi, ew. sprzęgło jeśli jest bliskie końca.
W każdym razie ja za tą naprawę (plus simering na wale silnika) w dobrym specjalizującym sę w skrzyniach warsztacie zapłaciłem niecałe 7 stów.
Dlatego często się praktykuje zmianę całej skrzynki, zwłaszcza jeśli mialbyś szansę na zmianę samemu czy z kolegą
Ostatnio zmieniony śr lis 19, 2008 22:31 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
slaw-71
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: slaw-71 » śr lis 19, 2008 22:46

no to faktycznie bardzo drogo to kosztuje, sprzęgło wymieniał poprzedni właściciel 1.5 roku temu także jest ok, liczyłem tak na 300-400zł, tyle jestem wstanie zapłacić.

slaw

Modix
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Modix » śr lis 26, 2008 23:02

łozysko igiełkowe kupiłem w salonie VW w Rybniku koszt 40zł, olej 3 litry z VW koszt 90 zł a robocizna jesli tylko to to ci z 100zł weznie,niema tam duzo roboty sciaga koło spusci olej pokrywe skrzyni sciagnie i zacznie zabawe, dla dobrego mechanika z 2 godz roboty z kawa i fajka :)

Awatar użytkownika
slaw-71
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: slaw-71 » czw lis 27, 2008 19:26

To mówisz że nie trzeba skrzyni biegów wyciągać, tylko od strony pokrywy skrzyni biegów się dostanę ? Jeżeli jest tak jak mówisz to sam się za to zabiorę. Powiedz mi tylko czy był potrzebny kanał żeby ewentualnie coś od dołu zrobić, odkręcić ? A Ja mam 5 biegową skrzynie, nie wiem czy jest różnica w pokrywach jak coś to napisz jaką ty masz skrzynie biegów.
Ostatnio zmieniony czw lis 27, 2008 19:33 przez slaw-71, łącznie zmieniany 1 raz.

slaw

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”