dziś wieczorkiem jadę sobie po miasteczku, miałem włączony ASR
na polu zimno temp. -2stopnie jeszcze na letnich oponkach :> ale to chyba wpływu na to nie ma
nagle zapaliła się żółta kontrolka ABS
zgasiłem auto zapaliłem i dalej świeci oprócz tego świeci teraz cały czas ASR nie da sie wyłączyć jade i po chwili wyskakuje sygnał i napis ABS Felher (rozumuje to ABS wadliwy, bład defekt)
co może być nie tak ??
aa sprawdzałem i ABS przestał działać hamowałem na sliskim koła się suną na pedlale hamulca nic nie dobija
MFA wyskakuje komunikat ABS Felher
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
tak jak napisali Ci na DVHK sprawdz czujniki przy kolach, mogl dostac sie brud, bloto i czujnik ABS bedzie przeklamywal...
ja mialem kiedys rozwalony czujnik, niby rezystancja OK ale nie dawal wlasciwych impulsow po przekroczeniu ok. 20km/h i blad wyskakiwal (golf MK3) dopiero jak kolo zdjelem to zobaczylem, ze czujnik ma peknieta obudowe...
ABS wywali tez blad jak predkosci obrotowe kol beda sie znaczaco roznic...
ja mialem kiedys rozwalony czujnik, niby rezystancja OK ale nie dawal wlasciwych impulsow po przekroczeniu ok. 20km/h i blad wyskakiwal (golf MK3) dopiero jak kolo zdjelem to zobaczylem, ze czujnik ma peknieta obudowe...
ABS wywali tez blad jak predkosci obrotowe kol beda sie znaczaco roznic...