Podpialem sie z tematem pod inny o podobnej tematyce http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=199751&start=30, ale nikt tam nie odpowiadal a mi naprawde zalezy wrecz sie spieszy bo nie mam czym jezdzic na studia :/ A samochod w ogolnej naprawie trwa juz miesiac :/ P.S. jestem zdesperowany. Wiem ze podobny problem byl juz wiele razy poruszany, ale jakos nie znajduje odpowiedzi na moj problem. Takze mam problem z gaznikiem 2e2 :/ a mianowicie:
po odlaczeniu sie ssania silnik sam wchodzi na obroty powyzej 2000 na ssaniu natomiast oborty sa w porzadku jak tylko silnik sie nagrzeje natychmiast skok obrotow w gore. Zmienilem wiec caly gaznik(podobno sprawdzony sprawny) podlaczylem jak wczesniej i problem identyczny :/ Weze podcisnienia sprawne przewody w porzadku oceniane dokladniejszym rzutem oka. Probowalem regulowac obroty srubka na gorze gaznika (widac ja jak sie sciagnie filtr) ale z powodu braku reakcji wkrecilem ja do poprzedniego stanu, srubki z boku byly nieco regulowane przez znajomego i na chwile nieco pomoglo z obrotami lecz nie na dlugo :/. Tak sobie mysle ze moze mam zle podlaczony gaznik? Prosby mam wiec dwie: moze ktos wie badz ma dostep do podlaczenia instalacji elektrycznej tj przewodow idacych do gaznika, ktore gdzie i jak, mozliwe ze wlasnie je zle podlaczylem? (bo wlasciwie to ja nie wiem jak maja byc one podlaczone) A moze ktos wie co moze byc przyczyna takowego stanu?. A i pytanie kolejne skoro w gaznikach 2ee jest silniczek krokowy bedacy czesta przyczyna wysokich obrotow, to jaki element pelni podobna funkcje w 2e2? Naprawde juz trace nadzieje, dopiero kupilem tego grata, mechanicy z moich okolic nie chca sie podjac regulacji oraz zdiagnozowania problemu gaznika, a ja zabardzo to sie nie znam i wiem tyle co wyczytm

Dokumentacja techniczna gaźnika Pierburg 2E2: http://zabrze.net.pl/tata...ierburg_2e2.zip
Wedle niej podcisnieniowe weze mam w porzadku
ta przepustnica po nagrzaniu sie silnika jest maksymalnie otwarta, stoi w pionie nie reagujac na gaz, natomiast na zimnym silniku jest przymknieta. Tak byc powinno?